SEGRE

ESNOTICIA

Castelldefels i Gavà s'afegeixen a la llista de ciutats amb restriccions

El Govern relaxa algunes de les mesures imposades a l'àrea de Barcelona, com l'aforament en actes de culte || Catalunya notifica gairebé un miler de nous casos

En total ja són setze els municipis de l’àrea de Barcelona en els quals s’apliquen restriccions.

En total ja són setze els municipis de l’àrea de Barcelona en els quals s’apliquen restriccions.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va incloure ahir els municipis de Castelldefels i Gavà al grup d’urbs de Barcelona i l’àrea metropolitana on s’apliquen restriccions per provar d’atallar els rebrots de coronavirus. Amb aquesta decisió, que serà vigent quan es publiqui al DOGC, es limitarà al 50% l’aforament d’activitats comercials, culturals, lúdiques i esportives i es prohibiran les reunions i trobades de més de deu persones, tant en l’àmbit públic com en el privat. A més també es recomana als ciutadans que no surtin de casa tret que sigui necessari. Aquesta decisió, adoptada pel Procicat, va arribar després que l’ajuntament de Castelldefels demanés fa uns dies que s’estudiés la inclusió del municipi en aquest grup de ciutats afectades per les restriccions a la mobilitat i el lleure, a causa de l’increment dels contagis que s’havien produït en l’última setmana, quan es va arribar a superar els cinquanta positius. L’organisme va decidir incloure-hi també Gavà, ja que és una població limítrofa. Així doncs, en total ja són setze els municipis de Barcelona en els quals s’apliquen aquestes mesures per intentar frenar la propagació de la pandèmia. No obstant, el Govern va assegurar que tenint en compte que la situació epidemiològica s’està “estabilitzant” en gran part del territori, es poden “flexibilitzar” algunes de les mesures com la limitació als actes de culte, que passarà d’un màxim de 10 persones a un 33% de l’aforament que permetin els temples. Tot i així va seguir demanant als ciutadans no abaixar la guàrdia i complir les recomanacions marcades.

El departament de Salut va notificar ahir 969 nous positius i 8 morts per Covid-19. Aquestes xifres suposen un descens respecte a la jornada anterior, quan es van registrar 86 contagiats i catorze defuncions més.

L’ajuntament va demanar que s’imposessin restriccions a la ciutat per l’augment de contagis

En aquest sentit va remarcar que el que cal fer ara és “aprendre a conviure amb el virus” i actuar amb “microcirurgies”. Així mateix el president va tornar a fer una crida als joves a ser “responsables” per evitar els contagis.

Torra diu que Catalunya és segura perquè els focus estan controlats El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir que els brots generats a Catalunya s’han “aconseguit controlar” i que es pot portar una “vida normal” sempre que se segueixin les mesures de seguretat. En declaracions a la cadena nord-americana CNBC, Torra va assegurar que a Catalunya “s’han fet tots els esforços en la línia d’implementar les directrius internacionals per mantenir controlat el virus” i per aquest motiu va rebutjar que es parli del territori com un lloc perillós on viatjar, després de les recomanacions de diversos països com Alemanya o França, que inciten els seus ciutadans a no fer-ho.

tracking