SEGRE

COMPETÈNCIA EMPRESES DIGITALS

Les 4 grans tecnològiques mundials estan sota la lupa

Els caps d'Amazon, Facebook, Google i Apple compareixen al Congrés dels EUA || Per les possibles pràctiques monopolístiques

Imatge del director executiu de Facebook, Mark Zuckerberg.

Imatge del director executiu de Facebook, Mark Zuckerberg.EFE/MICHAEL REYNOLDS/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els caps de les quatre grans tecnològiques mundials, Google, Amazon, Facebook i Apple, es van enfrontar ahir a una audiència al Congrés dels Estats Units en la qual se’ls qüestionarà sobre si han acumulat massa poder i la seua posició dominant no permet la lliure competència.

Sundar Pichai (Google), Jeff Bezos (Amazon), Mark Zuckerberg (Facebook) i Tim Cook (Apple) havien de contestar a preguntes del Comitè Judicial de la Cambra de Representants, que ha investigat durant un any l’impacte que té en la competència el fet que aquests quatre gegants tecnològics dominin mercats com el d’anuncis online, recerques, comerç electrònic, xarxes socials, missatgeria i hardware i software mòbils.

Els consellers delegats de les quatre tecnològiques al·leguen que són casos d’emprenedoria d’èxit

Les quatre empreses juntes ingressen anualment uns 800.000 milions de dòlars, gairebé tres vegades el PIB de Colòmbia, i tenen una capitalització borsària de 4,7 bilions de dòlars, més gran que la mida de l’economia alemanya.

Amazon, per exemple, domina gran part del comerç electrònic mundial, així com l’important sector de centres de dades i el núvol amb Amazon Web Services. Per la seua part, Google és la porta d’entrada a internet i és amo del sistema operatiu més utilitzat en mòbils. Facebook és el conglomerat pel qual reben informació o comparteix informació gran part dels habitants del planeta i Apple controla al voltant d’una quarta part del mercat de smartphones i una desena part del de computadores.

Aquesta és l’audiència més important per al sector tecnològic des que fa dos dècades el Govern dels EUA va intentar trossejar Microsoft per la seua posició dominant.

Els consellers delegats d’aquestes empreses tecnològiques es van defensar durant la seua compareixença com casos d’emprenedoria d’èxit. Els quatre van al·legar que defensen els valors nord-americans, que no van començar sent grans companyies i que encara avui compten amb competència significativa.

tracking