SEGRE

POLÍTICA FONS EUROPEUS

Torra planta Sánchez a la Conferència de Presidents i en demana una de bilateral

Torra i Urkullu plantaran avui la Conferència de Presidents.

Torra i Urkullu plantaran avui la Conferència de Presidents.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Genralitat, Quim Torra, i el lehendakari, Iñigo Urkullu, no participaran en la Conferència de Presidents convocada pel president del Govern, Pedro Sánchez, avui a La Rioja, malgrat les reiterades crides de l’Executiu perquè hi anessin. Torra argumenta que aquest tipus de trobades són poc útils i que la situació sanitària a Catalunya requereix tota la seua dedicació. A més a més, critica la presència del rei Felip VI, que, com és habitual, presidirà l’obertura oficial de l’acte. Torra ha plantejat a Pedro Sánchez una reunió telemàtica i bilateral la setmana vinent. Urkullu ja havia avançat que no volia assistir-hi, a l’entendre que s’estava desatenent la relació bilateral entre el Govern central i el País Basc.

L’Executiu estatal ha planificat una Conferència de Presidents amb una durada prevista de set hores per abordar la situació i les perspectives davant de la pandèmia i la valoració dels fons europeus.

Ahir, va informar que ha dotat Catalunya de més de 1.500 milions d’euros davant de la crisi del coronavirus, amb un total de 1.264 milions destinats al primer tram del fons Covid-19. El primer tram del fons Covid-19 creat pel Govern és de 6.000 milions del total de 16.000.

tracking