SEGRE

COMICIS EUA

Trump suggereix ajornar les presidencials per risc d'un suposat “frau”

Trump va tornar a convocar rodes de premsa sobre la pandèmia.

Trump va tornar a convocar rodes de premsa sobre la pandèmia.SHEALAH CRAIGHEAD /WHITE HOUSE/DP / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, va suggerir ahir la possibilitat d’ajornar les eleccions presidencials al país, previstes per al 3 de novembre, argumentant que existeix un risc que siguin “imprecises i fraudulentes” pel sistema de vot per correu. El suggeriment de Trump d’ajornar les eleccions presidencials no té precedents en la història recent dels Estats Units i arriba després que hagi sembrat els dubtes sobre la validesa del vot per correu i en un moment en què les enquestes electorals el situen amb un clar desavantatge respecte al probable candidat demòcrata, Joe Biden.

A més, el país està completament marcat per la pandèmia de coronavirus, que ha deixat tocats els Estats Units tant sanitàriament com econòmicament. I és que el Producte Interior Brut (PIB) dels EUA va caure a un ritme anual del 32,9 per cent el segon trimestre del 2020, el retrocés trimestral més notable des que es va començar a comptabilitzar la sèrie històrica, el 1948.

Per retardar el dia de la jornada electoral, el president hauria de comptar amb el suport del Congrés, controlat pels demòcrates, per modificar una llei federal del 1845 que estableix el primer dimarts després del primer dilluns de novembre com el dia per celebrar la jornada d’eleccions legislatives, que corren en paral·lel al procés d’elecció del president cada quatre anys.

tracking