SEGRE

ESNOTICIA

El Govern, preocupat per focus a Figueres, Castelldefels i Amposta

En les últimes setmanes s'han disparat els contagis, mentre que a Barcelona s'estabilitzen || Alba Vergés demana “coresponsabilitat” a l'hora de sortir de vacances

El Govern va incloure Castelldefels a les restriccions de l’àrea de Barcelona a principis de setmana.

El Govern va incloure Castelldefels a les restriccions de l’àrea de Barcelona a principis de setmana.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, fa diversos dies que diu que la situació a Barcelona s’està estabilitzant, però ara la preocupació de la Generalitat se centra en tres brots localitzats a Amposta, Figueres i Castelldefels. Aquest últim municipi, molt freqüentat últimament al ser una zona de costa, el Govern ja va decidir a començaments de setmana incloure’l a les restriccions que afecten la resta de l’àrea de Barcelona, al sol·licitar-ho així l’ajuntament, per contenir els casos.

Ha passat d’acumular deu casos per setmana de mitjana a setanta aquesta última. Les restriccions, tanmateix, no aconsegueixen funcionar del tot a Figueres, on al juliol els contagis s’han disparat un 64 per cent. D’altra banda, a Amposta preocupa un focus inicialment familiar que es va introduir a l’Hospital Comarcal i un altre en una empresa, en la qual s’està realitzant un cribratge entre els treballadors.

Els casos repunten a Aragó i Madrid, on ahir es van registrar més de 850 nous positius

Per aquesta raó, la consellera de Salut, Alba Vergés, va demanar ahir “coresponsabilitat” als ciutadans per evitar així la propagació del coronavirus de cara a aquest primer cap de setmana del mes d’agost, quan cada any es produeix la segona operació sortida de l’estiu. “Anem on anem, hem de respectar la distància social, rentar-nos les mans, utilitzar mascareta i evitar aglomeracions”, va advertir. Per un altre costat, diversos municipis reclamen més presència policial per poder garantir el compliment de les mesures de seguretat, sobretot en zones en les quals puguin concentrar-se els botellons.

Una altra comunitat en què estan repuntant és Madrid, on amb 17 focus actius del virus es van registrar ahir més de 350 nous casos. Aquest augment va obligar el Govern regional a decretar a començaments de setmana noves mesures de restricció en l’oci nocturn i a imposar l’ús obligatori de la mascareta en públic.

Els contagis diaris marquen un nou rècord El nombre de nous casos de coronavirus a Espanya continua augmentant i ahir el ministeri de Sanitat va notificar un total de 1.525 contagiats en 24 hores, la qual cosa implica 296 més que els registrats el dia anterior. Aquesta xifra marca rècords al ser la més alta des que va finalitzar l’estat d’alarma, el mes de juny passat. I és que no es creuava la barrera dels 1.500 casos diaris des del mes d’abril, quan la jornada del 27 se’n reportaven 1.831, dos setmanes després d’haver superat el pic de la primera onada. Aragó és la comunitat que més casos va reportar, segons el ministeri, amb més de mig miler.

tracking