SEGRE

ESNOTICIA

El jutge constata que les restriccions funcionen i la corba s'aplana

Lamenta de nou que conflictes de competències puguin danyar la salut || La Generalitat autoritza terrasses a obrir més enllà de les 12 per la sentència del TSJC

Alfés va obrir ahir les piscines al cap de 5 dies. És una de les localitats afectades per la decisió del jutge.

Alfés va obrir ahir les piscines al cap de 5 dies. És una de les localitats afectades per la decisió del jutge.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida ha constatat que les restriccions aplicades des del passat 18 de juliol en quaranta municipis del Segrià (tots menys Lleida ciutat i el Baix Segre, on s’apliquen unes mesures més dures) i la Noguera (tots menys els que depenen dels CAP d’Artesa de Segre i Ponts) funcionen i la corba de contagis s’està aplanant. Així ho afirma a la interlocutòria dictada divendres passat en què autoritza la pròrroga de les mesures per quinze dies més sol·licitada per la Generalitat.

El jutge afirma que “l’evolució que hi ha en el moment present evidencia que les mesures adoptades han permès controlar parcialment l’increment dels contagis”, i afegeix que “la corba de nous casos comença a aplanar-se i les dades epidemiològiques presenten certes millores, segons refereix l’Informe sobre el desenvolupament de la pandèmia als quaranta municipis de la Noguera i el Segrià per als quals la Generalitat ha sol·licitat la pròrroga de les restriccions, que ha estat autoritzada íntegrament pel jutge. L’informe en el qual es basa el jutge per constatar que les restriccions funcionen i la corba de contagis comença a aplanar-se el va emetre aquest dijous l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

D’altra banda, el magistrat, com ja va fer dijous passat a la sentència en la qual va autoritzar l’aixecament parcial del confinament per a Lleida i sis municipis del Baix Segre (que continuen tenint, tanmateix, restriccions més severes que la resta del Segrià i la Noguera), lamenta de nou que no es legisli en funció de la realitat de la pandèmia per evitar que conflictes de competències causin danys a la salut pública. Ho fa en relació amb l’oposició de la Fiscalia que la Generalitat prohibeixi reunions de més de deu persones per falta de competències. El jutge avala la mesura i lamenta que aquests conflictes formals per qüestions de competències suposin un perill per a la salut pública en una situació d’emergència sanitària com la que hi ha actualment.

Les mesures autoritzades pel jutge per al Segrià Nord i la Noguera permeten als hotelers obrir més enllà de les 12 de la nit. Ahir la Generalitat va publicar al DOGC un canvi en la resolució que impedia als bars de Lleida i sis municipis del Baix Segre, amb restriccions més estrictes, tenir obertes les terrasses més enllà de mitjanit. Ara poden fer-ho, d’acord amb el que va establir la interlocutòria de divendres del TSJC.

tracking