SEGRE

PROCÉS NEGOCIACIÓ

Rufián advoca per repensar l'estratègia d'ERC pels pactes de Sánchez amb Cs

Carrizosa creu que s'acabarà el diàleg si poden acordar els pressupostos

Gabriel Rufián.

Gabriel Rufián.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, va instar ahir la seua formació a repensar l’estratègia que segueix a Madrid arran dels acords entre el Govern de coalició de PSOE i Unides Podem amb Ciutadans.

Així doncs, Rufián va manifestar que és una “molt mala notícia” que la formació taronja s’hagi convertit en sòcia de La Moncloa perquè ha comportat que els parlamentaris republicans ja no siguin “tan imprescindibles”. “Ciutadans era l’última bala”, va sentenciar, alhora que va advertir que el nou escenari “ens ha de fer reflexionar i replantejar-nos la nostra estratègia a l’hora de negociar o interlocutar amb qui sigui”.

Per la seua part, el president taronja al Parlament, Carlos Carrizosa, va dir que l’Executiu central “no necessàriament hauria de” reprendre la taula de diàleg amb Catalunya si aconsegueix un acord amb el seu partit per tirar endavant els pressupostos generals de l’Estat per al 2021. “Estem fastiguejant el pla de xantatge dels independentistes”, va aplaudir.

Per la seua banda, la líder dels comuns a la Cambra catalana, Jéssica Albiach, es va mostrar partidària de parlar sobre l’amnistia dels líders independentistes empresonats per l’1-O a la taula de diàleg entre La Moncloa i la Generalitat. També va manifestar que és “prioritària” la reforma del delicte de sedició al Codi Penal.

tracking