SEGRE

ESNOTICIA

Els contagis es tripliquen en 15 dies i els ingressats segueixen a la baixa

A mitjans de juliol hi havia 9.234 positius acumulats en dos setmanes i a l'acabar el mes la xifra arribava als 27.020 || Catalunya va registrar ahir 1.444 nous casos

Les investigacions per buscar tractaments i vacunes es multipliquen.

Les investigacions per buscar tractaments i vacunes es multipliquen.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus no dóna treva i aquest últim mes els contagis a Espanya no han fet sinó augmentar. La dada que més demostra aquesta tendència a l’alça són els positius registrats en els últims 14 dies. Si el 15 de juliol aquest valor estava en els 9.234, el passat 30 de juliol va augmentar fins als 27.020, triplicant així el registre de fa tres setmanes. No obstant, l’augment exponencial de casos no està comportant per això més hospitalitzats, ja que actualment hi ha poc més de 500 ingressats a tot l’Estat, la majoria dels quals es concentren a Madrid, Catalunya i Andalusia. Una altra dada que demostra l’augment dels contagis és la dels casos diaris des del final de l’estat d’alarma.

El 20 de juny, quan es van aixecar les restriccions de mobilitat i activitats socioeconòmiques, es van registrar 334 nous contagis a tot l’Estat, mentre que divendres passat es van comptabilitzar els 1.525, quatre vegades més que quan es va acabar l’estat d’alarma.

El dia del final de l’estat d’alarma hi va haver 334 casos; divendres passat la xifra va pujar fins als 1.525

Respecte a les dades aportades a dia d’ahir, Catalunya va registrar 1.444 nous encomanats, la qual cosa eleva als 99.425 positius des de l’inici de la pandèmia.

Els morts es mantenen en els 12.745, els mateixos que dissabte. Fins a 6.991 d’ells van morir en un hospital, 4.118 en residències per a la tercera edat, 813 als seus domicilis i 823 “no classificables” per falta d’informació. Els ingressats han augmentat fins als 574, quaranta més respecte a dissabte, mentre que els ingressats a cures intesives van augmentar en dos, assolint els 98.

A la comarca del Barcelonès, un dels principals focus del coronavirus a Catalunya, ahir es van comptabilitzar 38.244 casos confirmats acumulats, amb 5.277 morts, mentre que actualment hi ha 226 pacients ingressats, 41 dels quals a l’UCI. A nivell estatal ahir no es van oferir dades actualitzades.

Per comunitats autònomes, Andalusia és la que concentra més brots, amb 71 actius, mentre que la Comunitat de Madrid en va notificar 3 de nous.

Es restringeix la “lliure entrada i sortida” de persones tret d’aquells desplaçaments, “adequadament justificats”, que es produeixin pel compliment d’obligacions laborals, professionals o sanitàries.

Davant de l’aparició de més brots per tot el territori, algunes comunitats ja han començat a aplicar mesures de confinament com les que es van fer a Lleida. No obstant, d’altres les rebutgen. Una és el País Basc, on la consellera de Salut en funcions, Nekane Murga, descarta confinaments “a curt i mitjà termini”, ja que veuen la situació “controlada”.

Per contra, al País Valencià no es plantegen

tancaments totals”, però sí aplicar “tancaments de locals o en zones determinades”.

Confinen dos municipis de Valladolid per un brot La Junta de Castella Lleó va anunciar ahir el confinament dels pobles val·lisoletans d’Íscar i Pedraja durant dos setmanes per un brot de coronavirus. L’ordre va ser avalada ahir pel jutge de guàrdia i les restriccions de mobilitat ja s’han començat a aplicar.

Les investigacions per buscar tractaments i vacunes es multipliquen.

Les investigacions per buscar tractaments i vacunes es multipliquen.EFE

tracking