SEGRE

MONARQUIA

La premsa britànica qualifica d’humiliant la partida del rei Joan Carles

Els mitjans indiquen que es desconeix el país on el rei Joan Carles, cap d’Estat durant gairebé quaranta anys

La premsa britànica qualifica d'humiliant la partida del rei Joan Carles

La premsa britànica qualifica d'humiliant la partida del rei Joan CarlesEFE/Sandra Jabalera/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La premsa britànica ressalta la decisió del rei Joan Carles d’abandonar Espanya i assenyala que es tracta d’una partida humiliant per a un monarca que anava a passar a la història com un líder que va ajudar la transició democràtica del seu país.

"És una sortida humiliant", afirma el corresponsal europeu de la cadena BBC, i indica que Juan Carlos I semblava que anava a passar a la història com un rei que "va guiar" Espanya de la dictadura cap a la democràcia després de la mort del general Franco el 1975.

Els mitjans indiquen que es desconeix el país on el rei Joan Carles, cap d’Estat durant gairebé quaranta anys, ha decidit fixar la seua residència després de la crisi sorgida per "certs esdeveniments passats de la seua vida privada".

Per al diari "The Times", l’escàndol entorn del rei Joan Carles ha portat a la monarquia al desprestigi.

El diari "Financial Times" (FT) assenyala que la decisió del rei emèrit suposa un "epíleg extraordinari" per a un regnat en el qual Juan Carlos va ser considerat heroi de la democràcia per la seua tasca per frustrar un intent de cop d’Estat el 1981.

La crisi entorn del rei emèrit es va aguditzar arran de la investigació per part de la Fiscalia del Tribunal Suprem sobre l’origen de 65 milions d’euros ingressats a Suïssa en la fundació Lucum, establerta a Panamà, per determinar si eren comissions abonades per l’Aràbia Saudita al rei Joan Carles per la construcció del AVE a la Meca.

tracking