SEGRE

Calvo: 'El rei emèrit no fuig de res perquè no és immers en cap causa'

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo.

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat aquest dimecres que el rei Joan Carles "no fuig de res, perquè no és immers en cap causa", alhora que ha remarcat que aquesta decisió "no significa cap canvi en la Prefectura de l’Estat" ni en la tasca de Felip VI "al seu paper constitucional". En declaracions als periodistes a Oviedo abans de reunir-se amb el president del Principat, Adrián Barbón, Calvo ha afirmat que el fet que el rei emèrit hagi decidit fixar la seua residència fora d’Espanya "no significa que no sigui a la disposició del nostre país". "El rei emèrit no fuig de res perquè no és immers en cap causa", ha dit en ser preguntada pels partits que estan jutjant els fets abans que la pròpia justícia.

Després d’insistir en què la sortida d’Espanya del rei Joan Carles no significa cap canvi en la Prefectura de l’Estat, Calvo ha assegurat que el Govern espanyol té "una relació impecable, fructífera i necessària amb Felip VI". "Creiem que és absolutament bo per a la institució i, naturalment, per a Felip VI en el seu treball impecable per al nostre país, en un present i en un futur que necessitarà de la unitat i la coordinació" per fer afrontar la pandèmia i la recuperació social i econòmica.

El Govern central, ha afegit, està en la seua tasca i en el seu treball constitucional en coordinació absolutament perfecta amb la Prefectura de l’Estat i el rei Felip VI.

Preguntada per la posició de Podemos, el seu soci de Govern, davant de la marxa Joan Carles I, que el líder de la formació morada, Pablo Iglesias, l’ha qualificat de "fugida", Calvo ha apuntat que els partits polítics poden mantenir les seues posicions en una societat democràtica, diversa i lliure. Sobre la retirada per part d’alguns consistoris del nom de Joan Carles I de les seues llistes de carrers, ha considerat que és un assumpte de les administracions locals.

tracking