SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez: “Estem molt més ben preparats per afrontar rebrots”

Més de 300.000 contagiats a l'Estat

Un grup de joves a Vitòria, que ha anul·lat les seues festes.

Un grup de joves a Vitòria, que ha anul·lat les seues festes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va ressaltar ahir que Espanya està “molt més ben preparada” per afrontar els rebrots del Covid-19 que estan sorgint en diferents punts. Segons dades aportades pel director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, Sanitat té registrats en aquests moments un total de 560 brots actius, 77 més que dijous passat. “De cara als rebrots, que lògicament angoixen la ciutadania espanyola, hem de mantenir alerta el nostre Sistema Nacional de Salut, però també hem de traslladar serenitat i calma. Estem molt més ben preparats per fer front als rebrots que estem registrant de manera precoç al nostre país”, va defensar en roda de premsa Sánchez després del Consell de Ministres d’aquest dimarts.

Així mateix, va anunciar una bateria de mesures per impulsar la recuperació econòmica, que s’accelerarà el 2021 i el 2022 fins a superar fins i tot la situació econòmica pre-Covid el 2023, entre les quals s’inclou l’impuls de les infraestructures, la reorientació del Pla d’Habitatge cap a lloguers “assequibles” i la rehabilitació, un nou pla d’internacionalització de l’economia o una revisió de la fiscalitat de l’alimentació, entre altres mesures.

El president espanyol anuncia mesures per reactivar l’economia, que superarà la crisi el 2023

A tall d’exemple, va apuntar que es renovaran les polítiques actives d’ocupació, es consolidaran els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) com a alternativa a l’acomiadament, i també s’impulsarà i consolidarà amb el diàleg social com a garantia “necessària i imprescindible” de l’estabilitat que necessita Espanya.

El també líder del PSOE va fer aquestes declaracions poc abans que es fes públic que el coronavirus ha contagiat a Espanya més de 300.000 persones. A més a més, hi ha més de mig miler de brots, principalment a Aragó, Madrid, Catalunya i Andalusia.

tracking