SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Torra posa condicions a la personació en el 'cas 3%'

Si es confirmen perjudicis econòmics a la Generalitat || Insisteix a demanar a Sánchez reunir-se aquesta setmana

Quim Torra.

Quim Torra.MARIONA PUIG/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Quim Torra, va assegurar ahir que la Generalitat es personarà com a acusació particular en el cas 3% si es detecten perjudicis econòmics.

Així ho va manifestar al ser preguntat sobre aquest cas de presumpte finançament irregular, que afecta CDC i el PDeCAT: “Si es produeix el mínim perjudici econòmic per a la Generalitat, el Govern actuarà en conseqüència”, va assegurar. ERC, soci del Govern, ha demanat la personació de la Generalitat.

En aquest sentit, va asseverar que ha donat ordre als serveis jurídics de la Generalitat d’estudiar el sumari del cas 3% i, si hi ha hagut “indicis de perjudici” per a la Generalitat, va insistir que aquesta es personarà com a acusació particular.

D’altra banda, Torra va insistir a demanar al president del Govern central, Pedro Sánchez, una reunió bilateral aquesta setmana per negociar el repartiment dels fons europeus de reactivació econòmica i l’aportació de l’Estat al finançament de Catalunya: “Parli menys de diàleg i practiqui’l més.”

El president Torra va criticar que ja han passat cinc dies des que va enviar una carta a

Sánchez

demanant-li aquesta reunió, després de rebutjar assistir a la Conferència de Presidents autonòmics a la Rioja, i encara no ha tingut resposta.

“President Sánchez, segui’s a treballar amb nosaltres per resoldre els problemes dels catalans”, i va argumentar que ell preferiria no haver de reclamar res al Govern central, però que ho ha de fer perquè Catalunya no és independent i els seus ciutadans contribueixen a l’Estat espanyol.

Torra també es va referir que Catalunya s’hagi tornat a situar el 2018 com un dels territoris amb més desequilibri entre el que aporta i el que rep a través del model de finançament autonòmic per novè exercici consecutiu. Així, Catalunya paga un 19,5 per cent més en comparació amb la mitjana espanyola –sense comptar les comunitats de règim foral, el País Basc i Navarra–, però rep un 1,2% menys.

tracking