SEGRE

ESNOTICIA

Aragó es converteix en la regió amb més positius de tot Europa

Comunica 657 dels 1.772 casos registrats a Espanya en vint-i-quatre hores

Bombers desinfectant la residència de Burbáguena.

Bombers desinfectant la residència de Burbáguena.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació d’Aragó preocupa especialment a causa dels elevats índexs de contagis de la malaltia. De fet és la regió europea amb més casos de Covid-19 per 100 mil habitants, amb 336, xifra que situa la comunitat autònoma fins i tot al davant de Luxemburg i les zones amb pitjors resultats de Romania, que s’atansen als 300, segons dades fets públics pel Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties. Aragó ha registrat més de 4.000 casos en l’última setmana i es multipliquen les veus d’alarma davant del risc de possible col·lapse en la Sanitat pública.

El ministeri de Sanitat va comptabilitzar ahir 1.772 contagis diagnosticats en les últimes 24 hores, el 65% dels quals detectats a les comunitats d’Aragó i Madrid, i en va elevar el total des de l’inici de la pandèmia a 305.767, gairebé 3.000 més dels que va comunicar la vigília.

En aquest sentit, Aragó encapçala la llista de nous positius amb 657 ahir, seguida de Madrid, amb 539, mentre que a Catalunya han pujat lleument fins als 146, segons l’últim balanç de Sanitat, que xifra en 28.499 els morts amb coronavirus a Espanya, 25 dels quals en l’última setmana.

La residència dels germans de la Creu Blanca de Burbáguena (Terol) va comunicar ahir el sisè mort des que es va detectar en el centre un brot, que de moment afecta 63 dels 94 usuaris i 17 treballadors. El nombre d’empleats encomanats s’ha incrementat en quatre des d’aquest dimarts i encara queden pendents de realitzar proves a uns altres vint i a dos residents, segons fonts de la congregació.

Paral·lelament, Salut Pública ha detectat un nou brot de coronavirus a la firma Frutas Monegros, amb una quarantena d’encomanats.

En les xifres d’ahir, el ministeri no registra dades del País Basc al·ludint a una festivitat local, però continuen preocupant diversos focus, en especial a Biscaia.

A l’Hospital de Basurto s’han fet 46 proves relacionades directament amb el focus en un batzoki, totes amb resultat negatiu. De les 59 en relació amb el focus de la discoteca Fever de Bilbao 12 han estat positives. La resta de proves fetes a la carpa no estan associades a cap focus.

tracking