SEGRE

SUCCESSOS LÍBAN

Els morts per les explosions a Beirut ja superen el centenar

La investigació apunta a la deflagració de milers de tones de nitrat d'amoni mal conservades || Més de 20.000 persones s'han quedat sense llar

Imatge de la zona portuària de Beirut devastada per les explosions.

Imatge de la zona portuària de Beirut devastada per les explosions.MARWAN NAAMANI/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra de morts per les potents explosions registrades dimarts a la tarda a la zona portuària de Beirut ja superen el centenar i la dels ferits els 4.000, segons va informar ahir el secretari general de la Creu Roja Libanesa, George Kettneh, citat per la premsa libanesa.

Entre les víctimes de les explosions hi ha ciutadans estrangers, tal com han anat confirmant alguns governs. Filipines, per exemple, va indicar que dos dels seus nacionals van morir i onze més es troben en parador desaparegut.

Les causes de les explosions encara es desconeixen, per bé que els mitjans locals van informar que es van produir en una zona on hi ha magatzems amb explosius. En aquests moments, la principal hipòtesi és que les 2.750 tones de nitrat d’amoni acumulades en un d’aquests magatzems van cremar per les precàries condicions de seguretat al lloc.

El director de Seguretat Nacional, Abbas Ibrahim, va explicar que al port es guarden els explosius confiscats per les autoritats portuàries de Beirut des de fa anys, encara que va insistir a esperar a les conclusions de la investigació abans d’avançar causes.

En aquest sentit, el governador de Beirut, Marwan Abboud, va revelar que hi havia un informe del 2014 que alertava sobre la possibilitat que es produís un accident d’aquest tipus al port. El Govern libanès va ordenar posar sota arrest domiciliari els directius de l’Autoritat Portuària de Beirut.

Tant el port com els barris propers han quedat devastats. Les imatges publicades per la premsa libanesa mostren un enorme forat al lloc de les explosions, mentre que els edificis veïns hi han quedats destrossats. El Palau de Baabda, seu de la Presidència, també va registrar danys.

El governador de Beirut va manifestar que més de 200.000 persones s’han quedat sense llar a causa de les explosions. Segons ell, les autoritats locals treballen per proporcionar-los aigua, menjar i refugi. A més, va valorar els danys materials entre 3.000 i 5.000 milions de dòlars, “potser més”.

Per la seua part, el president dels Estats Units, Donald Trump, insinua la possibilitat d’un atemptat.

tracking