SEGRE

ESNOTICIA

Salut comença a fer proves PCR “porta a porta” a Ripollet

Avui té previst ampliar-les a Sabadell, una altra 'zona calenta' de la malaltia || Catalunya registra 955 casos i 10 morts més en les últimes 24 hores

Salut va començar ahir a Ripollet un cribratge massiu i voluntari “porta a porta”.

Salut va començar ahir a Ripollet un cribratge massiu i voluntari “porta a porta”.EFE/ ENRIC FONTCUBERTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va iniciar ahir a Ripollet una campanya al Vallès Occidental per realitzar porta a porta proves PCR als veïns dels entorns on s’han detectat més repunts de Covid-19. L’acció va arrancar al barri del Pont Vell de Ripollet, on durant tota la jornada d’ahir es van dur a terme proves PCR porta a porta en edificis i comunitats on s’ha registrat un major creixement del nombre de casos.

El dispositiu està dirigit a ciutadans asimptomàtics, sobretot població jove, que són els més actius socialment, segons va destacar la directora executiva del Vallès Occidental Est del CatSalut, Núria Serra. “Creiem que havíem de ser proactius en els casos positius asimptomàtics, que continuen fent vida social, amb trobades amb amics i familiars,” va destacar Serra.

Salut preveu fer 9.000 hospitalitzacions més a domicili en tres anys, pla accelerat pel Covid-19

L’objectiu, va explicar, és actuar amb la major antelació possible a la Regió Sanitària Metropolitana Nord, on “s’està fent una bona contenció”, i evitar així “mesures més rigoroses, com un confinament total de la població”.

Dos carpes s’ubicaran també a partir d’avui a la plaça Picasso i la plaça de les Termes, totes dos al sud de Sabadell, on s’ha detectat un increment de casos no localitzats en un emplaçament únic.

Paral·lelament, Salut treballa per fer 9.000 hospitalitzacions més a domicili en els propers tres anys. És una modalitat alternativa a l’ingrés convencional en què el pacient pot rebre el tractament a casa amb els mateixos criteris de qualitat i seguretat que a l’hospital i que el 2019 va representar unes 17.000 altes. Consensuar un model organitzatiu d’aquest recurs era un treball de fons que la pandèmia ha accelerat.

Catalunya ha registrat fins ahir 102.245 casos confirmats acumulats de coronavirus, 955 més que en el recompte de dimarts, va informar la conselleria de Salut al seu web. La xifra de defuncions ascendeix a 12.791, la qual cosa representa deu més.

Canàries contracta una pòlissa per cobrir els turistesLa conselleria de Turisme canari ha tancat un acord amb AXA España per a la subscripció d’una pòlissa d’assistència en viatge d’aplicació a tots els turistes que viatgin a les illes, ja sigui estranger o espanyol, i per tal de donar resposta a incidències relacionades amb el Covid-19, entre les quals es troba la necessitat de prolongar estades per quarantenes. Paral·lelament, ahir es va saber que els viatgers procedents d’Espanya que entrin a Suïssa a partir de dissabte hauran de romandre deu dies en quarantena, segons va anunciar ahir el departament Federal d’Interior del país centreeuropeu, encara que va deixar fora d’aquesta mesura persones que provinguin de les illes les Balears i les Canàries.

Salut va començar ahir a Ripollet un cribratge massiu i voluntari “porta a porta”.

Salut va començar ahir a Ripollet un cribratge massiu i voluntari “porta a porta”.EFE/ ENRIC FONTCUBERTA

tracking