SEGRE

PRÒXIM ORIENT SUCCESSOS

Perill de fam després de l'enorme explosió a Beirut

La xifra de morts ja puja a 137 || La commoció es converteix en ira per les advertències ignorades abans de l'explosió

El president francès, Emmanuel Macron, va visitar la zona de l’explosió a Beirut.

El president francès, Emmanuel Macron, va visitar la zona de l’explosió a Beirut.DALATI & NOHRA/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos dies després de la forta explosió que va sacsejar el port de Beirut, els equips de rescat continuaven treballant en la recerca de més de cent desapareguts sota la runa. El succés ha deixat, per ara, 137 morts i més de 5.000 ferits a la capital libanesa, així com pèrdues econòmiques per valor de fins a 5.000 milions de dòlars, en un país que es troba sumit per la fallida.

Així mateix, preocupa la situació de les més de 300.000 persones que s’han quedat sense llar arran de l’explosió, desposseint-les de les poques coses que tenien, per la qual cosa ONG com Acció Contra la Fam alerten ja de possibles casos de gana.

La commoció per la devastació va passar ahir a la ira, quan van sorgir informacions que els funcionaris a la capital havien ignorat les repetides advertències pel que fa a l’arsenal de productes químics perillosos relacionats amb la gran deflagració.

El president francès, Emmanuel Macron, va prometre ahir ajuda logística, mèdica i d’investigació a l’arribar al Líban. Després va visitar juntament amb el seu homòleg libanès, Michel Aoun, el port de Beirut, on dimarts es va produir l’explosió que ha sumit el Líban en estat d’emergència.

tracking