SEGRE

ESNOTICIA

Els casos es disparen a Espanya amb Aragó, Madrid i Euskadi al capdavant

Sanitat en suma 1.895 en les últimes 24 hores, però falten les dades aragoneses per “problemes tècnics” || Moren tres persones i ja hi ha més de 28.500 víctimes

Imatge que presentava una terrassa de la capital aragonesa fa uns dies.

Imatge que presentava una terrassa de la capital aragonesa fa uns dies.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contagis per coronavirus al conjunt de l’Estat van batre ahir un nou rècord diari, segons les dades publicades pel ministeri de Sanitat. En les últimes 24 hores, es van registrar 1.895 nous positius i, en total, el departament de Salvador Illa va sumar 4.507 persones infectades a l’estadística. D’aquesta forma, des de l’inici de la pandèmia, s’han confirmat mitjançant proves diagnòstiques 314.362 casos i han mort 28.503 persones, tres més que el dia anterior.

L’increment accentuat dels positius es va produir malgrat no sumar les dades d’Aragó, que no es van poder incorporar al balanç per “problemes tècnics”. La comunitat aragonesa, i en concret Saragossa, preocupa les autoritats sanitàries davant l’elevat nombre de casos que s’hi registren des de fa setmanes.

Ahir mateix, el Govern que presideix el socialista Javier Lambán va notificar 662 positius, 229 més que dijous. D’aquests, 557 es van registrar a la província de Saragossa, 65 a la de Terol i 40 a la d’Osca. No obstant, la consellera de Sanitat aragonesa, Sira Repollés, va afirmar que es troben en una fase d’“altiplà o ascens lent” de l’onada epidèmica.

També inquieta la situació a la Comunitat de Madrid, on Sanitat va detectar 567 positius més. Segons el balanç regional, en canvi, els nous casos l’últim dia van ser 512, a més de quatre morts. Mentrestant, les proves van donar 403 casos nous a Euskadi, segons Sanitat. Arran d’això, deu monges de clausura d’un convent del municipi guipuscoà de Lasarte-Oria han donat positiu, segons va notificar el Govern basc.

Els brots creixen i arriba una segona onada del virusExtremadura, Castella i Lleó, el País Valencià o la Comunitat de Madrid van ser algunes de les comunitats autònomes que van notificar ahir nous brots al seu territori. Per la seua banda, Galícia va acordar el tancament del lleure nocturn als nou municipis de la comarca de la Corunya. I és que Margarita del Val, viròloga del Centre de Biologia Mol·lecular Severo Ochoa, va afirmar ahir mateix que Espanya ja està immersa en la segona ona de Covid-19 (més informació a la pàgina 5).

Imatge que presentava una terrassa de la capital aragonesa fa uns dies.

Imatge que presentava una terrassa de la capital aragonesa fa uns dies.EFE

tracking