SEGRE

ESNOTICIA

El virus es descontrola a Espanya

Confinat un municipi extremeny, 45 ingressats més a Andalusia i Euskadi no descarta mesures més dures || La pandèmia entra una altra vegada a les residències

La plaça de toros d’El Puerto de Santa María, dijous, ple de gom a gom malgrat el Covid.

La plaça de toros d’El Puerto de Santa María, dijous, ple de gom a gom malgrat el Covid.ISABEL BENJUMEA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment dels contagis i la multiplicació dels focus de coronavirus arreu d’Espanya amenacen d’avançar a l’estiu la segona onada de la pandèmia, que s’esperava per a l’octubre. I és que alguns experts, com la viròloga Margarita del Val, afirmen que l’Estat ja ha entrat en una nova onada del virus quan es compleix tan sols mes i mig des del final de l’alarma.

Malgrat que el ministeri de Sanitat no actualitzarà fins dilluns el balanç d’infectats i defuncions, les dades que van oferir ahir les comunitats autònomes confirmen la preocupant tendència a l’alça de la pandèmia, sobretot a Aragó, Madrid i Euskadi.

Alerten que la pandèmia ha tornat a entrar en aquests centres amb nous casos a Cantàbria i Terol

I és que la comunitat aragonesa es va anotar ahir 620 nous positius (més informació al desglossament). En el cas d’Euskadi van ser 390, la gran majoria concentrats a Biscaia. Per la seua part, a la comunitat madrilenya es van registrar diversos focus nous.

Un va obligar a suspendre una corrida de toros a la localitat de Miraflores de la Sierra. El que sí que es va celebrar va ser una festa a les arenes d’El Puerto de Santa María, a Cadis. Les graderies estaven abarrotades i els assistents no van respectar les mesures de distanciament. Els toreros no es van posar la mascareta en cap moment i, al públic, molts no la tenien ben col·locada.

Així les coses, el lehendakari, Iñigo Urkullu, va fer ahir una crida a la “responsabilitat” i va avisar que sospesa l’adopció de mesures més severes per aturar els contagis. Però a més d’aquests territoris, el nombre de positius i de rebrots creix de manera sostinguda a la resta de la geografia espanyola.

A Galícia van sumar ahir un total de vuitanta-nou nous positius, Navarra en va detectar 102 i els pacients amb coronavirus ingressats als hospitals andalusos van augmentar fins als 105, que en representen quaranta-cinc més que dissabte de la setmana passada. A Extremadura, es va decretar l’aïllament de Villarta de los Montes, a Badajoz, amb 37 dels 400 veïns malalts.

I, d’altra banda, la pandèmia ja ha tornat a entrar als geriàtrics. Cantàbria va notificar ahir dos positius en residències i van morir dos ancianes més, que eren usuàries de la localitat de Burbáguena (Terol).

La conselleria de Sanitat va informar ahir de 620 nous positius, 493 a Saragossa, 58 a Osca, 50 a Terol i 19 sense classificar per províncies. En una setmana, s’han registrat més de 5.000 contagis per Covid.

Sanitat vigilarà les quarantenes a Saragossa porta per porta El govern aragonès va acordar aquest divendres reforçar el dispositiu de vigilància del compliment de les quarantenes de les persones que donen positiu per Covid a Saragossa, al no baixar el ritme de nous contagis. Així doncs, un dispositiu format per agents de la Policia Local i de la Nacional, a més de per treballadors socials, Protecció Civil, sanitaris i empleats del tercer sector, vigilaran l’aïllament dels malalts i dels contactes. I és que les xifres del coronavirus a Aragó són preocupants.

tracking