SEGRE

POLÍTICA ADMINISTRACIÓ

EUA denuncia ingerències de la Xina per fer caure Trump

I de Rússia, que prefereix “denigrar” Biden || Les presidencials seran el 3 de novembre i només les pot suspendre el legislatiu

El president dels Estats Units, Donald Trump, dijous.

El president dels Estats Units, Donald Trump, dijous.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan encara falten diversos mesos per a les eleccions presidencials als Estats Units, el Centre nord-americà de Contraintel·ligència i Seguretat ja ha detectat ingerències xineses i russes a fi d’afavorir un dels candidats que opten a ocupar la Casa Blanca.

Així, segons va informar ahir el director d’aquest organisme, William R. Evanina, la Xina considera “impredictible” l’actual mandatari, Donald Trump, i “ha ampliat els seus esforços per influir” i evitar-ne la reelecció. Per la seua part, pel que fa a Rússia va assenyalar que Moscou ha dut a terme “una sèrie de mesures” per denigrar el candidat demòcrata i rival de Trump, Joe Biden, perquè el considera “antirus”. Segons Evanina, aquestes accions estan en la línia de les “crítiques públiques de Rússia cap a Biden quan era vicepresident a l’administració de Barack Obama pel seu paper en les polítiques sobre Ucraïna i el seu suport a l’oposició a Vladímir Putin dins de Rússia”. D’altra banda, també va manifestar que l’Iran està provant d’influir en el resultat de les presidencials nord-americanes, que estan previstes per al 3 de novembre i que només podrien canviar de data si ho aprovés el Congrés dels Estats Units. Així, va vaticinar que els seus esforços per “soscavar” les institucions nord-americanes, Trump i “dividir” el país “probablement se centraran en la influència online, a través de la difusió de desinformació en xarxes socials i la posada en circulació de contingut antinord-americà”. Arran d’això, va afegir que la motivació de Teheran en contra de Trump es basa en la “percepció” que la reelecció de l’actual president “resultaria una continuació de la pressió nord-americana sobre els aiatol·làs”.

La Intel·ligència també creu que l’Iran provarà d’influir en els comicis a través de les xarxes socials

Després de les últimes eleccions presidencials als Estats Units, que es van celebrar el 2016 i que va guanyar Trump, es va desencadenar una forta polèmica per la suposada ingerència russa. I és que, segons es va dir, el règim de Putin hauria maniobrat perquè Trump reemplacés Obama en el poder.

tracking