SEGRE

ESNOTICIA

Gairebé

Alguns com Alemanya, Àustria o Xipre imposen restriccions als que viatgin

Imatge d’arxiu de la zona d’arribades de l’aeroport de Barcelona.

Imatge d’arxiu de la zona d’arribades de l’aeroport de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pràctica totalitat dels països del Tractat de Schengen ha emès recomanacions en contra de viatjar a determinades zones d’Espanya, molts fins i tot han imposat restriccions per controlar l’arribada de viatgers o turistes que procedeixin de l’estat espanyol. Per ara, tan sols cinc països –Luxemburg, Polònia, Portugal, Romania i Suècia– no han aconsellat no viatjar a Espanya o determinades regions espanyoles per por de l’expansió del coronavirus.

Eslovàquia va fer suggeriments per a Aragó, Catalunya i Navarra, i per la seua banda Alemanya va establir a més quarantena o un test negatiu i Eslovènia va afegir aïllament per als que hagin estat al País Basc. Àustria es va sumar a la sol·licitud de test negatiu per a tot Espanya tret de les Canàries i les Balears, igual que Suïssa. Dinamarca va prohibir l’entrada, tret de casos excepcionals, a viatgers d’Espanya i quatre països més. Letònia, Finlàndia i Estònia van imposar aïllament obligatori a viatgers d’Espanya. Bèlgica no permet viatjar a Aragó, Navarra, Barcelona i Lleida. En el cas de Xipre, obliga a presentar un PCR negatiu. Així mateix, França no ha imposat restriccions d’entrada tret que sigui “aconsellable per motius de reciprocitat” però recomana fer-se un PCR a la tornada de Catalunya i Aragó.

Per la seua part, Països Baixos obliga a complir una quarantena a la tornada de Barcelona i perifèria; la comarca del Segrià, Figueres i Vilafranca del Penedès. En el cas d’Irlanda, tots els països han de complir quarantena, tret dels inclosos en una green list (llista verda) en la qual no figura Espanya. El Regne Unit va recomanar no viatjar i va implementar confinament de manera generalitzada als que viatgin des de la majoria de països Schengen.

Les males conductes no cessen en plena onada de rebrots a EspanyaLes comunitats segueixen notificant nous casos positius i també accions per comprovar el grau de compliment de les mesures davant el virus, que alguns pretenen eludir infringint les normes i altres males conductes. En aquest sentit, a Castella i Lleó es posa en marxa avui una “intensa campanya de vigilància, control i inspecció” en prop de 12.000 centres de treball i establiments. A Villarta de los Montes, localitat de Badajoz de 400 habitants que des de dissabte està aïllada, tots els veïns seran sotmesos a PCR per controlar la incidència real de la infecció.

tracking