SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Junts afirma que “no hi ha marge” per a una coalició amb el PDeCAT

Artadi descarta una entesa amb els de Bonvehí abans de les eleccions || Puigdemont, elegit com a president del nou partit amb el 99,3 per cent dels vots

Elsa Artadi, vicepresidenta de JxCat, en una imatge d’arxiu.

Elsa Artadi, vicepresidenta de JxCat, en una imatge d’arxiu.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En una entrevista en un diari xilè, la popular va fer una defensa tancada de la Corona i va afirmar que Felip VI és “qui millor encarna avui a Espanya els tradicionals valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat”.

?

Artadi creu que JxCat i el PDeCAT defensen “projectes diferents” i advoca per anar per separat

El Govern prepara un pla per garantir el vot malgrat que es produeixin rebrots del Covid-19

BARCELONA

Elsa Artadi, vicepresidenta de JxCat, va tancar ahir la porta a una “coalició electoral” amb el PDeCAT. “A JxCat no hem tingut mai la voluntat d’anar en coalició electoral. Si és l’aspiració d’una altra formació política, hi té tot el dret, però haurien d’entendre que aquesta no és la voluntat de Junts”, va manifestar.

I és que per a la dirigent del nou partit de Carles Puigdemont, “no hi ha marge” per a una entesa amb els de David Bonvehí de cara als comicis al Parlament, que se celebraran en els pròxims mesos. “Ells creuen que tenen un projecte polític diferent del nostre, legítimament els hem de poder explicar tots en una campanya electoral, contraposar-los i que la ciutadania decideixi”, va insistir, i va concloure que “nosaltres anem a la nostra, a un partit obert, a continuar creixent”.

Per la seua part, la nova formació impulsada per Puigdemont i Jordi Sànchez va definir la cúpula al finalitzar les votacions dels afiliats. El mateix Puigdemont va ser designat president amb el 99,3% dels suports. Així mateix, el secretari general serà Jordi Sànchez, que va aconseguir el 94,23 per cent dels vots emesos. Les quatre vicepresidències del partit les ocuparan Jordi Turull, Elsa Artadi, Anna Erra i Josep Rius. David Saldoni serà el secretari d’Organització i Teresa Pallarès, l’encarregada de les finances.

Per la seua banda, el vicesecretari general de Ciutadans, Carlos Cuadrado, va anunciar ahir que oferiran al PSC i al Partit Popular una coalició electoral per anar junts als comicis catalans, amb l’objectiu que Carles Puigdemont “no guanyi”.

“Si anéssim en coalició Ciutadans, Partit Popular i Partit Socialista, guanyaríem les eleccions a Catalunya, està clar. I treballarem en això”, va assegurar en aquest sentit el dirigent taronja, que va dir que estan disposats a ser “generosos” amb les altres dos formacions per poder vèncer Carles Puigdemont. D’altra banda, va negar que durant la pandèmia hagin virat cap al PSOE arran dels suports al Congrés a les mesures de desescalada impulsades pel Govern de coalició.

“Nosaltres no hem girat, l’únic al que ens hem dedicat és a intentar ajudar els espanyols. I és veritat, hem actuat, no ens hem estat quiets. Ens hem posat a treballar i a ser útils”, va indicar Cuadrado.

Segons va explicar Aragonès, l’objectiu és que ningú no es quedi sense poder exercir el seu dret al vot. En aquest sentit, va remarcar que el Govern català està “preparat” però que és necessari que també ho estiguin les juntes electorals, i que hi hagi el “màxim consens” perquè, “sota qualsevol circumstància”, els catalans tinguin garantit el dret a acudir a les urnes. Sobre la data dels comicis, el també coordinador nacional d’ERC va apuntar que el que és “desitjable” és que tinguin lloc en un moment en què hi hagi “els mínims contagis possibles” a fi que la campanya sigui “al més normal possible”. Així mateix, va insistir que el calendari electoral s’ha de fixar des de Catalunya i que no ha de ser el Tribunal Suprem el que el condicioni quan es pronunciï sobre la inhabilitació del president, Quim Torra, per la condemna per desobediència que se li va imposar en el cas dels llaços grocs.

tracking