SEGRE

TRAGÈDIA REACCIONS

Recapten 250 milions per a Beirut mentre continuen les protestes

L'FMI condiciona els seus fons a reformes estructurals || Trump exigeix una investigació i Sánchez confia que els diners serveixin per crear un futur millor

Enfrontaments entre manifestants i les forces de seguretat, aquest cap de setmana a Beirut.

Enfrontaments entre manifestants i les forces de seguretat, aquest cap de setmana a Beirut.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per la seua part, la ministra libanesa d’Informació, Manal Abdel Samad, va dimitir al considerar que hi continua havent “resistència” a acceptar els canvis que exigeix la població després de l’enorme explosió.

“El canvi es continua resistint i ja que la realitat no concorda amb els anhels dels libanesos, després de l’horror del desastre de Beirut, presento la meua dimissió del govern”, va explicar. Per la seua banda, el Parlament libanès prepara una sessió sobre el “crim” de Beirut.

?

beirut

La conferència telemàtica afavorida per França i l’ONU amb la finalitat de recollir fons per a la reconstrucció de Beirut, ciutat delmada la setmana passada per l’explosió de gairebé 3.000 tones de nitrat d’amoni, va aconseguir reunir uns 250 milions d’euros. Segons els mitjans libanesos, França hi ha compromès 50 milions d’euros; Alemanya, 20 milions; Kuwait, uns 40 milions; la Comissió Europea, 63 milions, i Qatar, uns 50 milions. Per la seua banda, el Fons Monetari Internacional (FMI) va condicionar l’entrega de milers de milions de dòlars al Líban al fet que les autoritats es comprometin a portar a terme una sèrie de reformes, com la restauració de la solvència als comptes públics.

En aquesta trobada va participar el president dels Estats Units, Donald Trump, que va instar a les autoritats libaneses a investigar les causes de la gran explosió, i va manifestar suport als manifestants antigovernamentals.

Per la seua banda, el cap de l’Executiu espanyol, Pedro Sánchez, va confiar que “aquest terrible esdeveniment almenys acceleri el camí cap a l’acció coordinada internacional i nacional per establir les bases d’un futur millor. El poble libanès s’ho mereix i Espanya està disposada a contribuir-hi”.

Centenars de ferits a les protestes i una ministra dimiteixCentenars de persones, entre agents i manifestants, van resultar ferits a les protestes antigovernamentals desencadenades a Beirut aquest cap de setmana per protestar contra la corrupció estructural de l’administració libanesa i el malestar generat per la gran explosió de dimarts al port de la capital.

tracking