SEGRE

Sanitat inclou el remdesivir en la llista de fàrmacs essencials contra el Covid-19

Sanitat inclou el remdesivir en la llista de fàrmacs essencials contra el Covid-19

Sanitat inclou el remdesivir en la llista de fàrmacs essencials contra el Covid-19EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte la disposició per la qual l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, ha actualitzat el llistat dels medicaments considerats essencials en la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, afegint el fàrmac remdesivir, l’únic aprovat per a pacients amb pneumònia que necessiten ventilació mecànica.

En concret, al document s’ha afegit bemiparina sodi (3.500 UI) injectable 0,2 ml xeringues precarregades; dexametasona 20 mg comprimits; dexametasona 40 mg comprimits; metilprednisolona 20 mg injectable; norepinefrina (noradrenalina) 1 mg/ml; norepinefrina (noradrenalina) 2 mg/ml; remdesivir 100 mg pols per a solució per a perfusió; remdesivir 100 mg solució per a perfusió 20 ml; i siltuximab 100 mg pols per a solució per a perfusió. En canvi, desapareixen bromur ipratropi 0,3 mg/ml producte ús nasal i ciclosporina 1 mg/ml col·liri.

Entre les mesures en matèria de medicaments per a la 'nova normalitat’, s’inclou continuïtat de l’obligació, adoptada durant l’estat d’alarma, de subministrament d’informació d’aquells considerats essencials contra el Covid-19. En concret, es va imposar als fabricants i els titulars d’autoritzacions de comercialització d’aquests fàrmacs l’obligació de comunicar l’AEMPS l’'estoc' disponible, la quantitat subministrada en l’última setmana i la previsió d’alliberament i recepció de lots, incloent les dates i quantitats estimades.

Després de la publicació d’una llista de fàrmacs essencials el passat 19 de juny, l’AEMPS ha actualitzat aquest document a causa de la "progressió de la malaltia a Espanya i el coneixement científic assolit durant els mesos de pandèmia", segons expliquen en el text del BOE.

tracking