SEGRE

SUCCESSOS EMPRESES

Un llamp provoca l'explosió en una planta de Repsol

S'incendien dos tancs de combustible a la factoria de Puertollano || L'accident no va provocar ferits, segons les autoritats

Imatge de la columna de fum provocada per l’incendi.

Imatge de la columna de fum provocada per l’incendi.EFE/BELDAD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La caiguda d’un llamp va provocar ahir l’incendi de dos dipòsits de gasoil al complex industrial que Repsol té a Puertollano (Ciudad Real), que no va provocar ferits. Així ho van confirmar fonts del Servei d’Atenció i Coordinació d’Urgències i Emergències 112 de Castella-la Manxa, que van indicar que els fets van tenir lloc cap a les 9.51 hores. El mateix complex industrial va activar el pla d’emergència del qual disposa i des del 112 es van mobilitzar els bombers de Puertollano i agents de la Policia Nacional i Local.

El Servei d’Atenció i Coordinació d’Urgències i Emergències 112 de Castella-la Manxa va informar que l’incendi es va declarar en dos tancs de combustible i que van treballar contra el foc un total de mig centenar de bombers de Repsol i cinc dotacions del Consorci Provincial. Aquests efectius, segons va informar el 112, van vigilar que les flames consumissin el gasoil i el quitrà.

Des de Servei d’Atenció i Coordinació d’Urgències i Emergències, es va alertar que el fum que va generar l’incendi podia arribar a la localitat de Puertollano i a Argamasilla de Calatrava a causa d’un canvi en al direcció del vent. Per aquest motiu, van recomanar als veïns d’aquests municipis “tancar les finestres” i a aquelles persones que que presenten problemes respiratoris que “es quedessin a casa”.

Per la seua banda, l’ajuntament de Puertollano va enviar un missatge de tranquil·litat en què afirmava que després de l’incendi, la qualitat de l’aire no s’havia vist afectada.

Repsol ha obert una investigació per aclarir les causes que l’incendi, coincidint amb una tempesta amb gran aparat elèctric i que no ha provocat ferits malgrat l’aparatositat del succés.

tracking