SEGRE

PARTITS CORRUPCIÓ

El jutge imputa Podem per finançament irregular

Amb el tresorer, la gerent i el cap de comunicació del partit || Arran d'una denúncia de l'advocat acomiadat per la formació

Imatge d’arxiu de part de l’Executiva de Podem.

Imatge d’arxiu de part de l’Executiva de Podem.EFE/KIKO HUESCA/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del Jutjat d’Instrucció número 42 de Madrid, Juan José Escalonilla, ha imputat Podem com a persona jurídica en la causa que investiga el finançament del partit després de la denúncia presentada per l’advocat acomiadat José Manuel Calvente per possible malversació i administració deslleial, entre altres possibles delictes.

El magistrat va prendre aquesta decisió després d’escoltar Calvente en seu judicial el passat 29 de juliol. Així mateix, ha imputat Juan Manuel del Olmo, secretari de Comunicació de Podem i responsable de les campanyes així com un estret col·laborador de Pablo Iglesias, a més del tresorer i la gerent del partit, Daniel de Frutos i Rocío Esther Val, respectivament.

Pablo Echenique augura que la investigació sobre Podem quedarà en no res i carrega contra el jutge

Calvente va explicar que Mónica Carmona, una altra antiga lletrada del partit, i ell mateix estaven realitzant una investigació interna per possibles irregularitats comptables a Podem quan van ser acomiadats al desembre. Irregularitats que, segons la seua versió, haurien consistit en despeses sense justificar o no previstes als pressupostos del partit o també sobresous.

També dirigeix les seues sospites contra Neurona Comunidad S.L., empresa de comunicació política que ha treballat en diverses campanyes electorals de Podem.

La representació legal de Podem ha demanat al jutge la nul·litat de la declaració que va prestar Calvente per ratificar la seua denúncia per presumptes delictes de malversació i administració deslleial, entre d’altres, a la formació morada. També ha sol·licitat la nul·litat de les interlocutòries en les quals s’imputa Del Olmo i el tresorer i la gerent del partit, Daniel de Frutos i Rocío Esther Val, respectivament. El portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, va afirmar que la investigació “quedarà en no res” i va censurar que el seu objectiu “no és judicial”, sinó “la difamació mediàtica”, alhora que va criticar l’actuació del jutge. Per la seua banda, tant el Partit Popular com Ciutadans van exigir explicacions a la formació morada.

tracking