SEGRE

PROCÉS PARTITS

Junts refreda la data dels comicis i no descarta esgotar la legislatura

Descarta eleccions abans que el Tribunal Suprem decideixi sobre la inhabilitació de Torra || El president ordena a la Generalitat personar-se en el cas del 3%

Elsa Artadi, vicepresidenta de JxCat, no va descartar ahir ajornar els comicis i esgotar la legislatura.

Elsa Artadi, vicepresidenta de JxCat, no va descartar ahir ajornar els comicis i esgotar la legislatura.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat va descartar ahir que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi d’assenyalar la data de les eleccions de manera immediata i va deixar oberta la porta a esgotar la legislatura, que finalitza el desembre de l’any que ve. Així ho va manifestar Elsa Artadi, vicepresidenta del partit de Carles Puigdemont, que va assegurar que, en tot cas, els comicis se celebraran després que el Tribunal Suprem s’hagi pronunciat sobre la condemna d’inhabilitació per desobediència que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va imposar a Torra pels llaços grocs. “La legislatura no acaba fins d’aquí a poc més d’un any, i tots els escenaris els mantenim oberts perquè les situacions canvien molt ràpid”, va explicar Artadi, que va afegir que “no podem viure en la fantasia que si Torra els convoca ara no estarà condicionat pel calendari dels tribunals”. “És evident que ho estarà”, va concloure. D’altra banda, va advertir de la possibilitat d’un tripartit d’ERC, comuns i PSC si donen els números després de les eleccions, amb la qual cosa va demanar el millor resultat possible per als juntistes a fi d’evitar-ho.

Per la seua part, el líder dels republicans a l’ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, va acusar els seus socis de Govern a la Generalitat de desencadenar una “campanya d’hostilitat” en contra seu a compte de la negativa del secretari general del Parlament, Xavier Muro, a publicar íntegrament les resolucions aprovades per la Cambra en contra de la monarquia i per la independència. Torra va exigir dilluns al president del Parlament, Roger Torrent, d’ERC, el cessament de Muro. Els republicans també van votar a favor dels punts mutilats (més informació al text inferior).

Les eleccions ja no seran el 4 d’octubre i s’apunta com a possible alternativa la del 15 de novembre

Amb tot, les eleccions catalanes segur que ja no se celebraran el 4 d’octubre, que era una de les dates que van sonar a començaments d’estiu, perquè la data límit per convocar-les per a l’esmentada jornada era ahir. La premsa de Madrid va apuntar el 15 de novembre com a alternativa, cosa que situaria el tercer aniversari de la declaració d’independència, de la partida de Puigdemont a l’estranger i de l’empresonament d’Oriol Junqueras en període preelectoral.

En un altre ordre de coses, Torra va ordenar ahir als serveis jurídics de la Generalitat personar-se en el cas del 3%. L’administració catalana formularà escrit d’acusació si es conclogués que hi ha hagut un “perjudici” per a la Generalitat.

tracking