SEGRE

ESNOTICIA

Itàlia i Alemanya adopten mesures davant el repunt de casos a Espanya

Berlín desaconsella anar a Madrid i a Euskadi mentre que Itàlia farà un test als viatgers procedents de territori espanyol || Es multipliquen els rebrots del Covid

Sanitaris traslladen en ambulància un resident del geriàtric de Valdemoro, a Madrid.

Sanitaris traslladen en ambulància un resident del geriàtric de Valdemoro, a Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’increment sostingut de nous contagis per coronavirus a Espanya ha portat les autoritats alemanyes i italianes a adoptar noves mesures per controlar els viatgers que tornen a aquests països des de territori espanyol. Ahir mateix, el Govern d’Angela Merkel va incorporar la Comunitat de Madrid i Euskadi a la llista de destinacions que s’han d’evitar pel repunt de la pandèmia. En aquesta relació de llocs ja hi havia Catalunya, Aragó i Navarra. En paral·lel, el govern italià obligarà les persones que tornin d’Espanya, Grècia, Croàcia i Malta a sotmetre’s a una prova de detecció del coronavirus, davant de l’augment de brots originats pels que han tornat de vacances des d’aquestes destinacions. Anticipant-se a aquesta estratègia per frenar la reactivació del virus a Itàlia, la regió de l’Emília-Romanya, amb capital a Bolonya, ja tenia previst practicar proves PCR en un termini màxim de vint-i-quatre hores després de l’arribada als passatgers procedents d’Espanya. La Pulla, amb capital a Bari, també havia decidit imposar una quarantena de catorze dies als residents que tornessin d’Espanya, però no als turistes espanyols. I és que a l’Estat espanyol s’ha disparat la xifra de contagis de coronavirus detectats en les últimes setmanes, segons les dades del ministeri de Sanitat (més informació al desglossament). D’altra banda, els rebrots augmenten cada dia, i ahir la Junta d’Extremadura va haver d’aïllar una residència geriàtrica i sotmetre a tests els residents i la plantilla després de detectar el positiu d’una usuària de 91 anys. També el servei gallec de Salut va informar d’un brot associat a un campament d’estiu a El Ferrol amb tretze casos confirmats.

Tanmateix, Aragó continua sent la comunitat que més preocupa. La conselleria de Sanitat aragonesa va notificar 314 positius en les últimes vint-i-quatre hores, amb un percentatge d’asimptomàtics del 60 per cent. Del total, 119 casos es van detectar a Saragossa, 28 a Montsó, dotze a Fraga i un a Binèfar. A Euskadi hi va haver 363 nous contagis, 98 més que en la jornada anterior. Per la seua part, la Comunitat de Madrid, que s’ha convertit de nou en un focus de la pandèmia, va detectar 654 nous positius mitjançant proves PCR en les últimes vint-i-quatre hores, gairebé el doble dels 324 notificats el dia anterior, i 4 decessos.

“Arribarem tard una altra vegada a estar preparats i a preveure el que pot passar si es produeix una nova pandèmia”, va advertir Ángel Juárez, que és un dels portaveus d’aquesta entitat. Així mateix, Juárez va augurar una “tirallonga de litigis” quan s’aconsegueixi controlar la situació en relació amb la mort de milers d’ancians per coronavirus en residències de tot l’Estat durant els mesos més crus del confinament.

Sanitaris traslladen en ambulància un resident del geriàtric de Valdemoro, a Madrid.

Sanitaris traslladen en ambulància un resident del geriàtric de Valdemoro, a Madrid.EUROPA PRESS

tracking