SEGRE

EUA POLÍTICA

Kamala Harris accepta ser candidata a la vicepresidència nord-americana

És la primera afroamericana que opta a ocupar aquest càrrec || Acompanyarà el demòcrata Joe Biden en els comicis presidencials d'aquest mes de novembre

Imatge d’arxiu de la senadora demòcrata Kamala Harris.

Imatge d’arxiu de la senadora demòcrata Kamala Harris.MICHAEL BROCHSTEIN /ZUMA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident i virtual candidat demòcrata a les eleccions presidencials de novembre, Joe Biden, va anunciar dimarts que Kamala Harris serà la seua companya de fórmula i aspirant a la vicepresidència dels EUA. “Tinc el gran honor d’anunciar que he elegit Kamala Harris, una lluitadora intrèpida en favor de les persones comunes i una de les millors funcionàries, com la meua companya de fórmula”, va assenyalar Biden a través del seu compte personal de Twitter.

Biden va destacar que durant la seua etapa com a fiscal general, Harris “es va enfrontar als grans bancs, va ajudar les persones treballadores i va protegir dones i nens davant els abusos”. “N’estava orgullós llavors i estic orgullós ara de tenir-la com a companya en aquesta campanya”, va afegir.

Harris va destacar com a fiscal general i ha estat una dura contrincant dels republicans al Senat

Harris, de 55 anys, és l’única dona negra al Senat i l’anunci de Biden la converteix a més en la primera dona negra a ser nomenada candidata a la vicepresidència per part de qualsevol dels dos principals partits del país nord-americà.

“Em sento honrada d’unir-me a ell com a candidata a vicepresidenta del nostre partit i fer el que sigui necessari per convertir-lo en el nostre comandant en cap”, va escriure Harris al seu compte de Twitter. Harris va assenyalar a més que Joe Biden “pot unificar el poble nord-americà ja que ha passat la seua vida lluitant per nosaltres”. “Com a president, construirà uns Estats Units que estiguin a l’altura dels nostres ideals”, va escriure.

La nomenament de Harris té lloc a més en un moment de protestes als Estats Units contra el racisme institucional, que han augmentat després de la mort de George Floyd el mes de maig passat.

Està previst que tant Biden com Harris acceptin la setmana que ve les seues candidatures durant la Convenció Nacional Demòcrata, a la qual l’exvicepresident no assistirà personalment a causa de la pandèmia de coronavirus.

Però ja abans a Twitter, Trump hi havia reaccionat al penjar al seu compte un vídeo de la seua campanya electoral en què situa la senadora afroamericana com a part de l’esquerra radical, a l’apuntar que va recolzar el pla d’assegurança mèdica per a tothom de l’exaspirant al nomenament demòcrata Bernie Sanders, va demanar nous impostos i fins i tot va atacar Biden per les seues polítiques racistes.

Trump qualifica de “desagradable” la número dos del líder demòcrata? El president dels EUA, Donald Trump, va titllar de “desagradable” la senadora afroamericana Kamala Harris. “Em va sorprendre una mica que l’elegís”, va respondre Trump als periodistes a la Casa Blanca durant la conferència diària sobre el Covid a l’assabentar-se de la candidatura a la Vicepresidència. “És la més dolenta, la més horrible, la més irrespectuosa de tots al Senat”, va agregar.

tracking