SEGRE

EUROPA ORIENTAL PROTESTES

Més de 6.000 opositors detinguts a Bielorússia

S'intensifiquen les protestes ciutadanes

Imatge de manifestants detinguts a Bielorússia.

Imatge de manifestants detinguts a Bielorússia.EFE/EPA/STR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les protestes postelectorals continuaven ahir a Bielorússia, encara que van perdre força després de l’exili de la candidata de l’oposició unificada, Svetlana Tikhanóvskaia, i la dura repressió de les manifestacions per part de les forces de seguretat. Segons fonts oficials, més de 6.000 persones van ser detingudes en les últimes setanta-dos hores, xifra a la qual s’han de sumar sumar prop de 250 ferits que es troben ingressats en diferents centres mèdics del país.

Ahir dimecres, una altra candidata a la presidència de Bielorússia –Anna Konopatskaia– va anunciar que ha impugnat els resultats dels comicis que van donar la victòria a Aleksandr Lukaixenko, al poder des del 1994.

D’aquesta manera, tots els aspirants a la presidència, tret de Lukaixenko, han presentat queixes contra el resultat de les eleccions.

L’alt representant de la Unió Europea (UE) per a la Política Exterior, Josep Borrell, va convocar ahir un Consell d’Afers Exteriors extraordinari per demà divendres, en el qual es debatran les crisis més urgents a nivell mundial de les últimes setmanes, com les que hi ha hagut a Bielorússia o la situació al Líban.

tracking