SEGRE

MONARQUIA POLÈMICA

Sánchez fa pinya amb la Corona i no revela el parador de Joan Carles

Afirma que li correspon desvelar-ho a la casa reial o al “mateix afectat” || Es mostra obert a renegociar amb els ajuntaments l'acord sobre el superàvit

Felip VI i el president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, al palau de Marivent.

Felip VI i el president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, al palau de Marivent.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei emèrit continua en parador desconegut deu dies després de la seua sortida d’Espanya. Ni el mateix Joan Carles I, ni la casa reial ni el Govern central no han revelat fins al moment quina ha estat la destinació del progenitor de Felip VI. Com ja va fer la setmana passada, el cap de l’Executiu espanyol, Pedro Sánchez, es va negar ahir a fer públic el parador del que va ser cap d’Estat entre els anys 1975 i 2014. Al final del primer despatx públic amb el monarca des que va transcendir la marxa de Joan Carles I de territori espanyol, el també líder dels socialistes va assegurar que li correspon a la casa reial o al “mateix afectat” difondre aquesta informació. Al palau mallorquí de Marivent, Felip VI i Sánchez van centrar la reunió en la situació sanitària i econòmica de l’Estat, en plena pandèmia de coronavirus, i van obviar la polèmica sobre el rei emèrit, en la línia seguida ja pels mandataris de les Balears en les respectives trobades amb el monarca. D’aquesta manera, el president del Govern central va aprofitar la compareixença per insistir en la seua “màxima disponibilitat” a l’hora de negociar l’ampliació dels expedients de regulació temporal de l’ocupació (ERTO) més enllà del mes de setembre al sector del turisme.

Amb tot, la sortida d’Espanya del rei emèrit va continuar ahir suscitant veus discordants amb la línia oficial a les files del PSOE. Així, el grup municipal dels socialistes a Gijón va proposar retirar el nom de Joan Carles I a una avinguda i canviar-lo per 8 de març, en homenatge a la igualtat i als drets de les dones, o dedicar-la a Manuel Palacios, primer alcalde de la ciutat després de la dictadura franquista.

Sánchez i el rei van passar de puntetes per la marxa de l’emèrit i van parlar de sanitat i economia

Per la seua banda, Unides Podem, marca balear dels de Pablo Iglesias, va criticar la visita de la família reial a Menorca. En aquest sentit, els socis del PSOE a la Moncloa van qualificar de “neteja d’imatge” el desplaçament de Felip VI, Letícia i les infantes Elionor i Sofia a l’illa balear.

D’altra banda, Pedro

Sánchez

es va mostrar ahir disposat a negociar un nou acord o modificar l’actual sobre els romanents municipals amb els ajuntaments i els grups parlamentaris per evitar que el pacte sigui tombat a Congrés, mentre que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que va reiterar que l’acord era un assoliment “històric”, i va atribuir el rebuig d’“una estratègia de desgast” empresa pels ajuntaments del Partit Popular.

tracking