SEGRE

La sobrecàrrega de la instal·lació elèctrica punxada il·legalment, possible causa de l'incendi mortal de la Barceloneta

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El foc que ha cremat aquest divendres al matí a un baix de la Barceloneta i que ha causat tres morts i cinc ferits es podria haver originat per una sobrecàrrega a la instal·lació elèctrica del pis que, a més, estava punxada il·legalment. Segons ha explicat el cap de dia dels Bombers de Barcelona, Rafael Álvarez, després de sufocar les flames han vist que "la llum estava punxada i hi havia moltes bateries de motocicleta carregant sota els llits". Els Mossos investiguen les causes exactes de l'incident però Álvarez, en declaracions a la premsa, ha assegurat que l'origen del foc "podria ser aquest".

Les bateries trobades carregant -que se sospita podrien ser de vehicles d'ús turístic- haurien reescalfat el circuit i, en estar la llum punxada, cap sistema de seguretat ha fet saltar el diferencial. A més, el pis era "molt petit" segons els propis Bombers. Tal i com ha explicat Álvarez, els Bombers han rebut una trucada a les 5:58 hores que alertava d'un foc a planta baixa. A les 6:05 han arribat les dotacions i han vist ja "moltes flames, una reixa oberta per on sortien les flames i la porta tancada". "Hem aconseguit entrar arrencant la porta. Hi havia veïns intentant donar un cop de mà i un cop dins hem vist tres persones mortes", ha explicat el cap de dia. A més de les tres víctimes mortals, ocupants del pis, s'ha atés i traslladat a la Vall d'Hebron un ferit crític per cremades. Tant ell com cinc ferits més de caràcter lleu -tres per cremades i dos per ansietat- eren veïns que han intentat ajudar els residents del baix cremat. Els bombers han actuat a l'edifici durant una mitja hora i han desallotjat temporalment els veïns, que a hors d'ara ja han pogut tornar a casa. Segons Álvarez, el foc no ha provocat danys estructurals a l'edifici. Per la seva part, Josep Maria Soto, portaveu del SEM, ha explicat que tant els morts com els ferits també han patit excés d'inhalació de fum degut a les característiques del pis i la virulència de les flames. Fins al lloc dels fets, el SEM ha enviat vuit unitats, dos comandaments i sis de suport vital avançat i bàsic.

La sobrecàrrega de la instal·lació elèctrica punxada il·legalment, possible causa de l'incendi mortal de la Barceloneta

La sobrecàrrega de la instal·lació elèctrica punxada il·legalment, possible causa de l'incendi mortal de la BarcelonetaACN

tracking