SEGRE

MONARQUIA TRIBUNALS

Fiscalia arxiva les denúncies contra Aragonès per injúries

Pere Aragonès.

Pere Aragonès.DANI GUIMERÀ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha arxivat les denúncies que s’havien presentat contra el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès (Esquerra Republicana); la líder d’Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez; i la presidenta del Bloc Nacionalista Gallec, Ana Pontón, per possibles injúries a la Corona després dels seus respectius comentaris al conèixer-se la marxa d’Espanya del rei emèrit.

Segons van informar fonts jurídiques, el Ministeri Públic entén que les paraules dels tres líders polítics s’emmarquen al terreny de la crítica i de la llibertat d’expressió, motiu pel qual considera que els seus comentaris no són mereixedors de retret penal.

Després que la casa reial anunciés la marxa d’Espanya del rei emèrit Joan Carles I, Aragonès va dir que “els Borbons són una organització criminal”, “la monarquia només pot ser corrupta per definició” i “cal enderrocar aquest règim i aquesta monarquia”.

Aragonès va assegurar ahir que continuarà titllant la monarquia d’“antidemocràtica i corrupta” després que la Fiscalia de l’Audiència Nacional hagi arxivat les denúncies presentades contra ell per possibles injúries a la Corona.

Així mateix, el vicepreseident de la Generalitat va insistir que “Catalunya és republicana encara que no li agradi al Tribunal Constitucional” després que el secretari general del Parlament, Xavier Muro, no publiqués diversos passatges de resolucions aprovades a la Cambra sobre la monarquia perquè podrien contravenir sentències del tribunal.

tracking