SEGRE

PARTITS CORRUPCIÓ

Iglesias denuncia un judici mediàtic contra Podem

Casado exigeix a Sánchez que destitueixi el vicepresident || Calvente va denunciar sospites de “contractes simulats”

Iglesias defensa els comptes del seu partit, Podem.

Iglesias defensa els comptes del seu partit, Podem.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident segon del Govern i secretari general d’Unides Podem, Pablo Iglesias, va reaparèixer ahir als mitjans després de la causa judicial que investiga el finançament del seu partit, i ho va fer defensant els comptes de la seua formació davant del que considera que és un “judici mediàtic”. A més, va avisar que continuarà treballant “des del Govern” amb la seua agenda republicana per “defensar l’interès general”.

Així es va pronunciar el líder d’Unides Podem a través de Twitter quatre dies després que es conegués la imputació de Podem en aquesta causa judicial en la qual també han estat imputats el secretari de Comunicació, el tresorer i el gerent, entre d’altres.

El vicepresident i líder de Podem ha tardat quatre dies a parlar després de la imputació del seu partit

Davant de les informacions que assenyalen que hi ha una caixa b a la formació morada, Iglesias es va mostrar “orgullós” de tenir un fons que es diu “caixa de solidaritat” amb les donacions que fan, segons va dir, tots els càrrecs públics de Podem de part del seu sou i que s’utilitza per donar suport a col·lectius socials.

Va rebutjar que tots els partits “siguin iguals” i va carregar contra la “corrupció” del PP amb la caixa b i els sobresous: “El cert és que som la primera força de Govern a Espanya que no demana préstecs als bancs ni deu res a les oligarquies econòmiques”, presumeix.

El líder del PP, Pablo Casado, va retreure al president del Govern, Pedro Sánchez, que no tingui “res a opinar” sobre la causa judicial sobre Podem i li va exigir que apliqui “la mateixa vara de mesurar” que va utilitzar amb el seu partit per cessar el vicepresident segon. L’exadvocat de Podem José Manuel Calvente, que va denunciar el partit per malversació i administració deslleial, entre altres delictes, va declarar davant del jutge que els contractes que va firmar la formació morada amb la consultora Neurona Comunidad, vinculada a l’exdirigent Juan Carlos Monedero, podrien haver estat “simulats”, però va admetre que “no deixa de ser una sèrie d’indicis que a través de persones, confidencialment, s’han remès”.

tracking