SEGRE

EUROPA IMMIGRACIÓ

Moren asfixiats dos polissons en un vaixell d'Algèria fondejat a València

Vista al fons del vaixell de càrrega on van aparèixer els polissons.

Vista al fons del vaixell de càrrega on van aparèixer els polissons.EFE/KAI FÖRSTERLING

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos polissons que anaven en un contenidor a bord d’un vaixell procedent d’Algèria fondejat al port de València van morir, presumptament asfixiats, i unes altres tres persones que viatjaven amb ells van requerir assistència mèdica.

Fonts del port van explicar que el vaixell tenia hora prevista d’arribada a València a les 21.00 hores de divendres i estava fondejat a l’espera de poder entrar. Segons va relatar el seu capità, en aquell moment es va adonar que hi havia cinc polissons en un contenidor i va demanar assistència mèdica i permís per avançar la seua entrada, per la qual cosa se li va donar accés per atracar al moll de creuers 1, lliure per l’absència d’aquests vaixells a causa de la pandèmia del coronavirus, van indicar les fonts.

D’altra banda, un total de 137 immigrants, en una desena de pasteres, han arribat a les costes de la Regió de Múrcia des de la tarda de divendres, l’última a les 2.00 hores d’ahir, interceptada al sud de Cartagena amb 18 persones a bord.

Així mateix, Salvament Marítim va localitzar a primera hora d’ahir un cayuco amb una trentena de persones, tots homes subsaharians, a unes 160 milles (gairebé 260 quilòmetres) del sud de les illes Canàries, segons van informar fonts de l’organisme estatal.

tracking