SEGRE

Barcelona recorda en silenci el 17A amb les víctimes com a protagonistes

Barcelona recorda en silenci el 17A amb les víctimes com a protagonistes

Barcelona recorda en silenci el 17A amb les víctimes com a protagonistesEFE/Quique Garcia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona ha recordat aquest dilluns els atemptats gihadistes del 17 d’agost de 2017 en un sobri però emotiu acte celebrat les Rambles amb les víctimes com a protagonistes, mentre autoritats i representants polítics han romàs en un discret segon pla.

Una cinquantena de familiars de morts, ferits i testimonis directes dels atemptats, dels que aquest dilluns es compleixen tres anys, han presidit la cerimònia, amb clavells blancs a la mà, sobre el mosaic del Pla de l’Os de Joan Miró, on el terrorista Younes Abouyaaqoub va abandonar la furgoneta després de l’atropellament massiu de les Ramblas.

En una segona fila han romàs les autoritats i representants polítics, encapçalats pel president de la Generalitat, Quim Torra; els presidents del Congrés i del Parlament, Meritxell Batet i Roger Torrent; el ministre de sanitat, Salvador Illa; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Una jove estudiant del proper Liceu de Barcelona ha interpretat al violoncel "El Cant dels Ocells" mentre els concentrats guardaven el minut de silenci, en el qual algunes de les víctimes no han pogut reprimir les llàgrimes.

Posteriorment, representants de les víctimes han dipositat corones de flors sobre el mosaic, després de la qual cosa autoritats, membres dels cossos i forces de seguretat i altres assistents a l’acte han omplert de clavells blancs els suports per a testos instal·lats a tall d’altar.

El solemne silenci de l’acte només s’ha vist interromput per algunes veus que clamaven "saber tota la veritat", lema de la campanya impulsada pel pare d’un nen mort en els atemptats, l’advocat de la qual -el diputat de JxCat Jaume Alonso Cuevillas- exigeix a l’Audiència Nacional que aclareixi si l’imam de Ripoll (Girona) i cervell de la cèl·lula gihadista tenia relació amb el CNI.

tracking