SEGRE

ESNOTICIA

Salut endureix les restriccions a Reus davant l'augment de positius

Redueix al 50% l'aforament de bars i restaurants i prohibeix les reunions de més de 10 persones || Torra demana un esforç “molt superior” per frenar els contagis

Una sanitària amb una llista de pacients a les portes del CAP Sant Pere de Reus, habilitat per practicar tests massius, ahir.

Una sanitària amb una llista de pacients a les portes del CAP Sant Pere de Reus, habilitat per practicar tests massius, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut va anunciar ahir l’enduriment de les mesures per lluitar contra el coronavirus a Reus davant de l’increment de positius que es registra al municipi. D’aquesta manera, el departament que encapçala Alba Vergés va acordar reduir l’aforament de bars, restaurants i terrasses al 50% de capacitat, igual que en esdeveniments culturals i esportius. Als llocs de culte, l’aforament serà del 33%. Tampoc es podrà consumir a la barra dels establiments.

Així mateix, Salut va prohibir les reunions de més de deu persones, tant en espais públics com en recintes tancats. “Fem una crida a no anar a aquests llocs si no és estrictament necessari”, va remarcar Vergés, perquè “tenim quinze dies abans de tornar a la feina i als col·legis, i hem de fer-ho en les millors condicions possibles”. “La gent ha de sortir només si és imprescindible i reduir al màxim l’activitat social”, va afegir. En la mateixa línia, el president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar un esforç “molt superior” per frenar els contagis a Catalunya, quan falta un mes per a l’arribada de la tardor.

Vergés demana als veïns de Reus que no surtin de casa si no és necessari i que el contacte social sigui mínim

El risc de rebrot a Catalunya està estancat a causa de la situació a l’àrea de Barcelona

Una altra de les mesures implementades per Salut a Reus ha estat la de sotmetre a proves massives de detecció adults d’entre 20 i 50 anys. Fins al migdia d’ahir, s’havien efectuat 320 test. No obstant, la conselleria aspira a arribar als 3.000 i confia a fer ne 1.500 només avui. “El ritme és bo”, va assegurar Vergés.

Mentrestant, ahir van arrancar els tests massius als barris de la Torrassa i Collblanc, a l’Hospitalet de Llobregat. Malgrat que l’objectiu és controlar persones d’entre 18 i 40 anys, no està restringida l’edat.

En els tests massius de Benifallet, només dos persones van donar positiu.

En aquesta línia, de les 21.216 proves PCR dutes a terme per Salut en el marc de deteccions massives del coronavirus, només s’han detectat 513 positius, que representen el 2,41% del total.

Respecte a la xifra de morts, ahir es va produir una nova defunció, amb la qual cosa en total ascendeixen a 12.922. D’aquests, 7.107 es van registrar en un hospital o centre sociosanitari.

D’altra banda, els hospitals catalans tenien ahir 666 pacients ingressats per Covid, cinc menys que dijous.

També es va reduir el nombre de persones internades a les unitats de cures intensives (UCI) fins a les 121, quatre menys.

Catalunya suma 1.055 nous casos de coronavirusLa Generalitat va confirmar ahir 1.055 nous casos de coronavirus, dels quals 942 van ser confirmats per mitjà de la prova PCR. D’aquesta forma, des de l’inici de la pandèmia, 118.097 persones s’han encomanat del SARS-CoV-2 a Catalunya, segons les dades de la conselleria de Salut.

tracking