SEGRE

ESNOTICIA

Els positius es disparen a Madrid, amb uns 2.000 casos més

Puente de Vallecas i Usera, la zona zero

Persones esperen per fer-se un test en un CAP de Madrid, ahir.

Persones esperen per fer-se un test en un CAP de Madrid, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contagis de coronavirus a la Comunitat de Madrid es van disparar ahir fins a prop dels 2.000 nous positius, segons les dades del Govern regional. Els districtes de Puente de Vallecas i Usera, a Madrid, s’han convertit en la zona zero del que ja és el principal focus de contagis a Espanya.

El primer acumula 1.842 contagis en les últimes dos setmanes i, pel que fa al segon, arriba als 1.142. També preocupen els municipis de Tielmes, Alcobendas i Parla.

En termes globals, a la Comunitat de Madrid s’han detectat 114.096 casos de coronavirus des de l’inici de la pandèmia, 1.907 més que en l’últim balanç. Dels nous positius registrats, 604 es van conèixer en l’última jornada. A més a més, als hospitals de la regió van perdre la vida només ahir 13 persones. El SARS-CoV-2 ha causat 15.342 defuncions a la Comunitat de Madrid. D’aquestes, 9.538 van ser en hospitals.

Davant d’aquesta situació, el conseller madrileny de Sanitat, Enrique Escudero, no va descartar adoptar mesures més severes a les zones en les quals la incidència del virus augmenti “en excés”.

Per la seua part, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, no es va voler pronunciar sobre la possibilitat que es confinin selectivament barris o districtes de la ciutat per frenar contagis perquè “podria generar alarma”.

tracking