SEGRE

POLÍTICA CAMPANYA

Els republicans atien la por al socialisme als Estats Units

La convenció conservadora retrata Biden i Harris com a radicals || Diu que volen abandonar els valors americans

El primogènit de Donald Trump, durant la intervenció

El primogènit de Donald Trump, durant la intervencióEFE/EPA/CHIP SOMODEVILLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Convenció Nacional Republicana va començar dilluns amb un missatge tan clar com apocalíptic: que l’oposició demòcrata és radical i “socialista”, i que els Estats Units seran un país caòtic i insegur si l’exvicepresident Joe Biden desbanca el mandatari Donald Trump a les eleccions del novembre.

Hores després de confirmar que Trump serà el candidat republicà als comicis del 3 de novembre durant una votació dels delegats de la formació a Charlotte (Carolina del Nord), el conclave conservador va celebrar la primera de les seues quatre nits de trobada virtual, que finalitzarà demà dijous. Per la seua part, l’exambaixadora nord-americana a l’ONU Nikki Haley va assegurar que el candidat demòcrata, Joe Biden, “és bo per a l’Iran i l’Estat Islàmic, genial per a la Xina comunista, i és una benedicció per a tots els que volen que els Estats Units es disculpin, s’abstinguin i abandonin els nostres valors”.

Trump va carregar contra Joe Biden per suggerir que EUA torni a les mesures de quarantena per la Covid

Haley, una de les figures del partit que més sona com a possible candidata presidencial el 2024, va insistir que “els Estats Units no són un país racista” malgrat que molts demòcrates així ho afirmen, encara que a continuació va reconèixer que la seua pròpia família migrant “es va enfrontar a discriminació i dificultats”.

En el seu torn, Donald Trump Jr. es va convertir en el màxim abanderat de la idea que el Partit Demòcrata està controlat per les seues figures més esquerranes. “Joe Biden i Kamala Harris volen una revolució cultural. Uns Estats Units fonamentalment diferents. Si els deixem, convertiran el nostre país en una utopia socialista, i la història ens ha demostrat que aquest camí només porta al dolor i a la misèria”, va sentenciar el primogènit dels fills de Trump.

El mateix Trump, que ja s’havia dirigit als delegats del partit a Charlotte, va qualificar de “ridícula” i de “bogeria” el suggeriment de Joe Biden de tornar a les mesures de quarantena i tancament de l’economia si així l’hi recomanessin els científics en un hipotètic rebrot de la pandèmia.

tracking