SEGRE

PARTITS CORRUPCIÓ

Sánchez fa pinya amb Iglesias davant les denúncies de corrupció

El Congrés rebutja que comparegui pel finançament de Podem || La Fiscalia no veu delicte en la regidora de Vox que protesta davant casa seua a Galapagar

Carmen Calvo, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, ahir en un moment del Consell de Ministres.

Carmen Calvo, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, ahir en un moment del Consell de Ministres.EFE/POOL MONCLOA/JOSÉ MARÍA CUADRADO JIM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, el socialista Pedro Sánchez, va expressar ahir el seu “total suport” al vicepresident Pablo Iglesias i la seua “total confiança” en ell davant les informacions sobre el finançament de Podem. Després del Consell de Ministres, Sánchez va ser preguntat per la investigació judicial davant de la denúncia de l’exadvocat de Podem, que ha provocat que la formació morada i alguns dels seus dirigents hagin estat citats com a imputats. Sánchez, com ja va fer després de ser rebut a Marivent pel rei, va reiterar el seu “màxim respecte” per la tasca del Poder Judicial i va declinar fer comentaris sobre l’actuació de la Justícia. Però, políticament, va voler fer un pas més expressant la seua “màxima confiança política” en Iglesias. Unides Podem va comptar amb el suport del PSOE i dels grups independentistes i nacionalistes per aconseguir que el Congrés rebutgés ahir la compareixença d’Iglesias, sobre un suposat finançament il·legal del seu partit.

D’altra banda, la Fiscalia de Madrid va informar en contra del recurs presentat per la ministra d’Igualtat, Irene Montero, davant de l’Audiència Provincial de Madrid després que s’arxivés la querella contra l’edil de Vox a Galapagar Cristina Gómez Carvajal, a la qual acusa de coaccions i assetjament diari tant al seu domicili com a les xarxes socials.

“Faig una apel·lació a tots els partits polítics”, va apuntar el president, que va subratllar que tenir uns nous comptes públics és “imprescindible” per vehicular la “quantitat ingent” d’inversions públiques que Espanya rebrà de la UE.

En aquest sentit, va qualificar de “bona notícia” la proposta de Brussel·les que Espanya rebi un préstec de 21.300 milions d’euros en el marc del fons europeu contra l’atur per sufragar els ERTO i altres mesures excepcionals posades en marxa per la pandèmia.

“Necessitem uns Pressupostos Generals de país”Sánchez va ressaltar ahir que s’ha de continuar impulsant la recuperació econòmica “al més aviat possible” i que això exigeix uns nous Pressupostos Generals de l’Estat, una demanda que traslladarà a les forces polítiques durant una ronda de trobades que hi mantindrà en els pròxims dies. “Necessitem uns Pressupostos de país”, va postil·lar, després d’afirmar que els Pressupostos antics eren “inservibles” abans de la Covid-19 i que ara, després de la crisi, “són nocius i contraproduents”. Així doncs, va deixar clar que la participació de les forces polítiques i el seu suport a uns nous Pressupostos “mesurarà la responsabilitat de tots els partits, però també el seu sentit d’Estat”.

tracking