SEGRE

AGROINDÚSTRIA VITIVINÍCOLA

El grup Tomàs Cusiné espera repetir volum de verema

L'any passat va ser curta per la sequera i aquest any, pel míldiu || La qualitat, tanmateix, es preveu que serà molt bona

En els últims dies, el grup Tomàs Cusiné ha començat a veremar en finques de Castell del Remei, el Vilosell i la Conca de Barberà.

En els últims dies, el grup Tomàs Cusiné ha començat a veremar en finques de Castell del Remei, el Vilosell i la Conca de Barberà.GRUPO TOMÀS CUSINÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any 2018 va ser bo tant en producció com en qualitat per als cellers del grup Tomàs Cusiné, però l’any passat els problemes derivats de la sequera van minvar la verema. Aquest any, el contrincant contra el qual s’ha de lluitar als camps ha estat el míldiu, que tornarà a deixar la producció de moltes finques lluny del seu potencial. Amb tot, Tomàs Cusiné confia que quan acabi la campanya es puguin repetir els volums del 2019.

La setmana passada van començar a treballar en els primers ceps de Castell del Remei, dimarts li va tocar el torn al Vilosell i ahir recollien el primer raïm a la Conca de Barberà. Es tracta d’anar treballant puntualment en varietats i finques que estiguin en el moment òptim. Els resultats en les primeres donen descensos de producció molt acusats però, a mesura que els treballs vagin avançant, espera almenys equiparar els resultats al 2019.

La combinació de precipitacions i calor s’ha traduït en problemes greus de míldiu

Aquest any, la combinació d’importants precipitacions i calor s’ha traduït en problemes molt importants de míldiu. S’ha acarnissat amb les finques més fèrtils i fins i tot amb zones altes, una cosa inusual, davant d’explotacions de secà, que estan tenint millors resultats. Els costos també es disparen aquest any. Han calgut més tractaments en els ceps i més hores de treball dels tractors a les finques, amb el consegüent increment de despesa de gasoil. A més, s’ha de tenir en compte els costos derivats dels protocols contra el coronavirus.

Cusiné assegura que aquest és un any molt irregular, a més d’especialment complicat tant per a la gestió de les finques com per a l’elaboració dels caldos. Malgrat tot, va apuntar que la qualitat dels vins s’augura bona, perquè el míldiu fa malbé una part de la producció, però aquella que se salva del seu atac no veu afectada les seues qualitats.

tracking