SEGRE

POLÍTICA CATALANA

L'ANC manté els actes de l'11-S i tan sols els anul·laria per confinament

Fins al moment té confirmats 90 punts de concentració en 62 municipis catalans || Defensa el dret a manifestació per la Diada amb mesures sanitàries

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en un acte reivindicatiu de l’Assemblea.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en un acte reivindicatiu de l’Assemblea.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va afirmar ahir que la manifestació prevista per a la Diada es manté vigent perquè tindrà “estrictes mesures de seguretat” i perquè no es pot “renunciar a drets fonamentals”, i va avançar que únicament no es faria si el dia 10 de setembre Catalunya estigués en un “confinament total”. En declaracions a RAC1, va detallar que fins a la data l’Assemblea té confirmats noranta punts de concentració en seixanta-dos municipis catalans, si bé ha obert la porta a augmentar aquesta xifra per evitar que s’acumulin concentracions en determinades capitals de comarca.

L’ANC ha dissenyat una manifestació “descentralitzada” en diversos punts del territori al voltant d’edificis de l’Estat, principalment delegacions d’Hisenda, Tresoreries de la Seguretat Social i seus del Servei Públic d’Ocupació, però també estacions de tren i jutjats, per traslladar el missatge que la independència de Catalunya és l’“eina” per sortir de la crisi.

Paluzie va asseverar que la “capacitat d’organització” de l’ANC es posarà “al servei” de preservar alhora el dret a manifestació per la Diada i garantir les mesures sanitàries de distància i ús de la mascareta. Va obrir la porta a marcar al terra amb guix o pintura no permanent els llocs en què s’haurien de situar els manifestants en la Diada per precisament complir la distància de seguretat.

Al ser preguntada per la polèmica desencadenada pel fet que una d’aquestes concentracions es farà al davant de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, va contestar que aquest edifici no estava inclòs al “catàleg” que preveia l’ANC en un primer moment, però que es va incorporar a proposta de la sectorial d’universitats.

Pere Aragonès defensa que “el referèndum serà inevitable” El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va assegurar ahir que el referèndum reconegut sobre la independència de Catalunya “serà inevitable” i que la qüestió és quant es tardarà “i a quin cost”. Per aconseguir que sigui al més aviat possible, afirma que l’independentisme ha d’articular-se en tots els àmbits ideològics i fixar estratègies consensuades: “Hem passat de ser quatre gats al 48 per cent a les eleccions, i això s’ha fet quan ens hem dirigit al conjunt de la població i no quan hem discutit entre nosaltres.”

tracking