SEGRE

OCEANIA TRIBUNALS

Cadena perpètua per a l'autor de la matança de Christchurch

Nova Zelanda imposa per primera vegada la pena màxima

Brenton Tarrant.

Brenton Tarrant.AAPIMAGE / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El terrorista australià d’extrema dreta Brenton Tarrant va ser sentenciat ahir a cadena perpètua, sense possibilitat de llibertat condicional, per dos atacs a sengles mesquites de Nova Zelanda, en els quals va assassinar cinquanta-una persones a mitjans de març del 2019. Aquesta és la primera vegada que la Justícia de Nova Zelanda dicta una sentència d’aquestes característiques, ja que tal com resa la decisió del tribunal, Tarrant és “sens dubte” el pitjor criminal i assassí de la història de Nova Zelanda.

“Un monstre”, diu la sentència, que estarà entre reixes tota la vida, tal com ha reafirmat el Tribunal Superior de Christchurch, ciutat a l’est de Nova Zelanda en la qual van tenir lloc els atacs en què van ser assassinades 51 persones i 40 més van resultar ferides.

“Els teus crims són tan perversos que fins i tot si estàs arrestat fins que moris, no s’esgotaran els requisits de càstig i denúncia”, va sostenir el jutge Cameron Mander durant la lectura de la sentència. El magistrat va manifestar que Tarrant va actuar mogut per l’“odi”, aparentment “privat de cap empatia” i no va mostrar en cap moment “pietat” mentre duia a terme els atacs.

Al llarg de les vistes anteriors, Tarrant, de 29 anys, ja s’havia declarat culpable d’aquests assassinats i de 40 intents d’homicidi, així com dels càrrecs de terrorisme imposats en contra seu. El terrorista d’extrema dreta tenia previst, a més, incendiar les dos mesquites contra les quals va dur a terme l’atac, així com atacar-ne una tercera quan va ser detingut per la policia de camí d’Ashburton, a 85 quilòmetres Christchurch.

tracking