SEGRE

ESNOTICIA

Salut demana reduir els contactes socials a l'augmentar els casos

Josep Maria Argimon.

Josep Maria Argimon.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va demanar ahir a la ciutadania reduir les interaccions socials davant l’increment dels contagis de coronavirus registrat a Catalunya. I és que el departament que encapçala Alba Vergés va notificar 1.431 nous casos i 13 morts més. D’aquesta forma, la xifra total d’infectats des de l’inici de la pandèmia ja és de 125.499, i les defuncions ascendeixen a 12.985. D’aquestes, 7.150 van tenir lloc en hospitals. Davant d’aquest escenari, Argimon va advertir que “hem retrocedit tres setmanes”.

“O abaixem la corba o el que acabarà passant és que, quan la tinguem absolutament disparada, haurem de pensar en altres solucions”, va afegir. Arran d’això, la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, va assegurar que no els “tremolarà el pols” per demanar un estat d’alarma territorial a Catalunya. No obstant, va remarcar que “ara no és necessari” adoptar aquesta mesura.

D’altra banda, Argimon va subratllar que el 13% dels positius i el 45% dels seus contactes estrets no compleixen la quarantena. “Els diagnòstics no serveixen per a res si la gent no es queda a casa”, va apuntar, per la seua banda, Jacobo Mendioroz, coordinador de la unitat de seguiment de la Covid a Catalunya.

tracking