SEGRE

ESNOTICIA

Treball donarà 30 dies per tornar cobraments “indeguts”

Revisa els pagaments per detectar treballadors que van ingressar de més durant la pandèmia || Moncloa creu que els ERTO s'allargaran

La Covid va frenar en sec l’economia i va buidar les àrees industrials.

La Covid va frenar en sec l’economia i va buidar les àrees industrials.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) va anunciar ahir que està revisant les prestacions abonades durant els primers mesos de la pandèmia i que donarà un termini de trenta dies hàbils als beneficiaris que van cobrar més del que els corresponia perquè tornin la diferència “sense recàrrecs ni interessos”. Les persones afectades seran notificades pel SEPE. Després de l’anunci, el conseller de Treball, Chakir el Homrani, va lamentar la “falta de sensibilitat” del SEPE al reclamar diners pels ERTO quan encara hi ha treballadors que no han ni cobrat.

En paral·lel, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, va vaticinar que el Govern central arribarà a un acord amb els agents socials per allargar els expedients de regulació transitòria de l’ocupació (ERTO) més enllà del setembre. Tanmateix, va indicar que a la reunió prevista per a la setmana que ve a Palma no s’arribarà a aquest pacte. Arran d’això, la vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, va puntualitzar que els ERTO es podrien prolongar “en alguns sectors” perquè la reactivació econòmica ja està en marxa. Així mateix, va advocar per l’evolució cap al model alemany, en què permeten als treballadors accedir a una “requalificació”. D’altra banda, Díaz va assenyalar que el teletreball “ha de ser voluntari per les dos parts”. “El que ha passat en la pandèmia, treballant amb portàtil i atenent les nostres filles, no es pot repetir”, va sentenciar. En aquest sentit, Josep Maria Argimon, secretari general de Salut Pública de la Generalitat, va recomanar seguir amb el teletreball per evitar rebrots a la tardor.

Aquesta redistribució dels ajuts és fruit de la decisió de la UE de flexibilitzar l’ús dels fons FEDER per combatre la Covid.

Catalunya podrà usar 175 milions de fons de la UE per a la CovidLa Generalitat podrà destinar 174,9 milions d’euros dels fons europeus de cohesió a la gestió de la pandèmia després de rebre el vistiplau de Brussel·les. Les autoritats comunitàries van avalar ahir que Catalunya gasti en lluitar contra el coronavirus 104,9 milions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), procedents majoritàriament de la partida d’investigació i que aniran destinats a la gestió sanitària, i 70 milions d’euros més que serviran per finançar “de forma temporal” petites i mitjanes empreses.

tracking