SEGRE

POLÍTICA MALALTIA

Dimiteix per problemes de salut el primer ministre nipó

Shinzo Abe seguirà fins a tenir successor

Shinzo Abe.

Shinzo Abe.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, va anunciar ahir que dimiteix a causa de problemes de salut. “Com que ja no estic en condició de respondre amb confiança al mandat dels ciutadans, he decidit que hauria de no seguir al lloc de primer ministre”, va manifestar l’encara mandatari nipó, que continuarà al càrrec fins que el seu partit esculli un successor. Segons diversos mitjans locals, l’elecció tindrà lloc dimarts, i hi participaran els diputats i càrrecs electes de la formació governant, el Partit Liberal Democràtic.

Amb tot, Abe va transmetre als japonesos una “profunda pena” per no haver aconseguit en els vuit anys que porta al càrrec reformar la Constitució, segellar una pau amb Rússia que resolgués les seues disputes territorials o solucionar el cas dels japonesos segrestats fa dècades per Corea del Nord. I és que Abe, amb gairebé 2.800 dies al càrrec, és el mandatari nipó més longeu de l’era moderna.

El rècord l’ostentava fins ara el seu besoncle Eisaku Sato, que va estar al càrrec entre el novembre del 1964 i juliol del 1972. Amb la seua renúncia, Abe va posar fi a setmanes d’especulacions sobre el seu estat de salut.

tracking