SEGRE

PARTITS NEGOCIACIÓ

Podem rebutja recolzar un pressupost pactat amb Cs

Els morats avisen els seus socis a Moncloa: “El PSOE ho sap” || Calvo diu que hi haurà renúncies per aprovar els comptes

La coportaveu de Podem, Isa Serra, ahir, a Madrid.

La coportaveu de Podem, Isa Serra, ahir, a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Podem va advertir ahir el PSOE que no donaran suport als pressupostos generals de l’Estat per a l’any que ve si els pacten amb Ciutadans. Per la seua part, la vicepresidenta primera del Govern central, Carmen Calvo, va convidar el PP a “cooperar” i va admetre que tots els partits hauran de fer renúncies perquè sigui possible tirar endavant els comptes. Així les coses, la coportaveu de Podem, Isa Serra, va subratllar que “el PSOE sap que amb nosaltres no comptarà per a uns pressupostos amb Cs”. En aquest sentit, va apostar per buscar suports entre els partits que van avalar la investidura de Pedro Sánchez. “Confiem que el PSOE cuidi la majoria que sustenta aquest Govern”, va afegir Serra, que va admetre que l’objectiu dels de Pablo Iglesias és aconseguir que ni el PP ni els d’Inés Arrimadas no tinguin “ni veu ni vot” en el futur projecte pressupostari. En la mateixa línia, Arnaldo Otegi, dirigent d’EH Bildu, va dir que el debat pressupostari gira al voltant de “si surten amb el bloc de la investidura o no”. Per la seua part, la vicepresidenta Calvo va convidar totes les formacions a “cooperar” per tirar endavant els comptes del 2021. En aquest sentit, va assegurar que aquests pressupostos no seran de ningú “al cent per cent” i va destacar que han de servir perquè Espanya superi la situació “tremenda” que travessa a causa de la pandèmia. Malgrat tot, Calvo va instar els populars a “adonar-se que és el moment d’ajudar”. “Si no ho entenen, és que han perdut la brúixola sobre les necessitats d’Espanya en aquest moment”, va sentenciar la també dirigent socialista, que va apostar per “negociar” i “consensuar” amb tots.

“Si investiguessin així Casado, estaria a la presó”“Si haguessin investigat Pablo Casado d’aquesta forma, estaria a la presó.” Amb aquestes paraules, la coportaveu de Podem, Isa Serra, va criticar la investigació sobre els comptes del partit morat. “Podem és el partit més investigat des que va nàixer”, va afirmar Serra, que va qualificar les causes en contra seu “del tipus a veure què pesco”.

tracking