SEGRE

ESNOTICIA

Sanitat autoritza el primer test en persones d'una vacuna a Espanya

En l'assaig, d'una firma belga, participen 190 voluntaris d'entre 18 i 55 anys, i també majors de 65 || Per observar la resposta immune davant la infecció

El ministre Illa, ahir, a l’anunciar el permís als tests de la vacuna.

El ministre Illa, ahir, a l’anunciar el permís als tests de la vacuna.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, que depèn del ministeri de Sanitat, va autoritzar ahir el primer assaig clínic en humans d’una vacuna contra el coronavirus a Espanya. Així ho va anunciar el titular del ram, Salvador Illa, que va indicar que la vacuna que es provarà serà la que ha desenvolupat l’empresa belga Janssen. Segons el ministre, en aquest assaig de fase dos s’estudiarà com calibrar la dosi per generar immunitat, s’estudiaran les diferències entre administrar una o dos dosis, així com l’interval de temps que hauria de passar entre l’administració d’una dosi i la inoculació de la següent.

En total, en els tests participaran 190 voluntaris d’entre 18 i 55 anys, i també majors de 65. Els estudis es portaran a terme a l’Hospital La Paz, l’Hospital La Princesa de Madrid i l’Hospital Universitari Marqués de Valdecilla de Santander. “Tots compten amb una amplísima experiència d’investigació clínica en vacunes”, va puntualitzar Illa, que també va dir que serà Janssen l’encarregada de seleccionar els participants en l’estudi.

Amb tot, el ministre va puntualitzar que participar en els tests d’aquesta vacuna no donarà cap avantatge a Espanya de cara a l’adquisició de dosis en el futur. “Però és un orgull per al nostre país poder participar-hi, genera coneixement i reconeixement a la qualitat de la nostra investigació i al nostre Sistema Nacional de Salut”, va apuntar. A més d’Espanya, els assajos de la fase dos d’aquesta vacuna es desenvoluparan a Alemanya i a Bèlgica, que també va acollir la fase 1 al costat dels Estats Units.

“Es tracta d’una aproximació optimista, condicionada al fet que les coses vagin bé,” va afegir en aquest sentit Peralta, que també va indicar que dimecres que ve començaran a reclutar els voluntaris per als tests.

tracking