SEGRE

PARTITS ELECCIONS

Trump demana el vot contra l'“agenda socialista” de Biden

Afirma que els demòcrates es rendiran a la Covid || Accepta la nominació republicana en un acte massiu malgrat la pandèmia

El president dels EUA, Donald Trump, ahir, a Washington.

El president dels EUA, Donald Trump, ahir, a Washington.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, es va convertir ahir oficialment en el candidat del Partit Republicà per a les eleccions del pròxim 3 de novembre. En un acte multitudinari a la Casa Blanca, al qual van assistir 1.500 persones malgrat el descontrol de la pandèmia de coronavirus al país, Trump va acceptar la nominació republicana i va demanar el vot per aturar l’“agenda socialista” del seu rival Joe Biden, presidenciable del Partit Demòcrata. “En aquestes eleccions decidim si permetem que una agenda socialista enderroqui el nostre destí”, va manifestar el mandatari, que també va assegurar que el pla de Biden contra el coronavirus consisteix a “rendir-se”. En canvi, va afirmar que, si segueix ell al comandament dels Estats Units, “ressorgirem més forts”. “Vencerem el virus i ressorgirem més forts que abans”, va sentenciar, malgrat que ja s’han registrat 5.870.185 positius per coronavirus i han perdut la vida 180.862 persones, en una escalada que no cessa.

En l’acte també va intervenir la seua filla i assessora, Ivanka Trump, que va assegurar que el seu pare “ha canviat Washington”. “El nostre president es nega a renunciar a les seues creences per guanyar punts amb l’elit política. Per al meu pare, vosaltres, el poble, sou l’elit. Washington no ha canviat Donald Trump, Donald Trump ha canviat Washington”, va remarcar. Per la seua part, el líder dels republicans al Senat nord-americà, Mitch McConnell, va demanar el vot per Trump “perquè ningú ens digui quantes hamburgueses hem de menjar”. D’altra banda, Biden va acusar Trump d’“animar la violència” en el marc de les protestes contra el racisme i els excessos de la policia cap als afroamericans desencadenades de nou després del tiroteig contra Jacob Blake. Blake estaria emmanillat al llit de l’hospital, segons va dir ahir el seu pare. D’altra banda, el fiscal de districte del comtat de Kenosha, Michael Graveley, va anunciar ahir que presentarà càrrecs contra el menor que va matar dos manifestants antiracistes i en va ferir un altre.

tracking