SEGRE

PROCÉS ELECCIONS

El PDeCAT inicia la batalla legal amb JxCat pel control sobre les sigles

La formació de Bonvehí impugna el canvi de propietat de la marca del nou partit de Puigdemont || Les dos forces descarten qualsevol acord preelectoral

Puigdemont i Bonvehí van negociar a Bèlgica a començaments d’any l’encaix del PDeCAT i JxCat.

Puigdemont i Bonvehí van negociar a Bèlgica a començaments d’any l’encaix del PDeCAT i JxCat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT ha iniciat una batalla legal contra JxCat pel control de la marca de la nova formació independentista liderada per Carles Puigdemont i Jordi Sànchez. Segons va avançar ahir el diari Ara, la formació de David Bonvehí va presentar fa setmanes una demanda contra el canvi de propietat en el registre de partits de les sigles de JxCat. I és que el passat 10 de juliol, els afins a Puigdemont van aconseguir la marca, que fins aquell moment li pertanyia al PDeCAT, però la formació de Bonvehí considera que aquesta operació va ser “fraudulenta”. La setmana que ve se celebrarà una vista en què un jutge decidirà si adopta mesures cautelars i prohibeix de moment al nou partit de Puigdemont i Sànchez utilitzar la denominació de JxCat.

Inicialment, els propietaris de la marca JxCat eren tres treballadors del PDeCAT, amb Laia Canet al capdavant. Canet va ser la persona que va inscriure les sigles al registre de partits l’any 2017, abans de les eleccions del 21-D. A començaments d’aquest any, no obstant, el sector afí a Puigdemont va presentar a un notari un document en el qual Canet renunciava a la propietat de la marca i un certificat en què es deixava constància d’una assemblea telemàtica en què s’havia modificat la direcció de JxCat. Els nous titulars de la marca van passar a ser Carles Valls, alcalde de Balenyà; Montserrat Morante, exdirigent del PDeCAT, i Irene Negre, exsecretària de l’ANC. Tanmateix, els afins a Bonvehí consideren que aquesta assemblea mai va tenir lloc. En aquest sentit, el PDeCAT esgrimeix el testimoni dels altres dos empleats del partit que eren al capdavant de JxCat i controlaven la marca, que afirmen que no van ser convocats a la reunió.

Els cinc senadors de JxCat abandonen el PDeCAT i s’afegeixen al projecte de Puigdemont

Davant d’aquest escenari, el PDeCAT va advertir Jordi

Sànchez

que prendria mesures legals, cosa que finalment ha passat. Amb tot, des de les files dels de Bonvehí, admeten que, després de començar aquesta batalla judicial, serà pràcticament impossible tancar un acord amb l’espai de Puigdemont i Sànchez per anar junts a les eleccions al Parlament. En la mateixa línia es van expressar fonts de JxCat, que descarten un pacte amb els de Bonvehí. Per la seua part, els cinc senadors de JxCat, Josep Luis Cleries, Mayte Rivero, Josep Maria Cervera, Josep Maria Matamala i Assumpció Castellví, van criticar la judicialització del conflicte i van anunciar que es donen de baixa del PDeCAT. Així mateix, van mostrar suport a Puigdemont.

tracking