SEGRE

POLÈMICA PROTESTES

Trump diu “delinqüents” als manifestants antiracistes

Després d'una multitudinària marxa de protesta a Washington || Insisteix que Biden és una “titella de l'esquerra radical”

El president nord-americà, Donald Trump, ahir, durant un míting a New Hampshire.

El president nord-americà, Donald Trump, ahir, durant un míting a New Hampshire.DONALD TRUMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va qualificar ahir de “delinqüents” els participants en les multitudinàries manifestacions contra el racisme que s’han convocat a tot el país a causa de l’últim cas de brutalitat policial contra un ciutadà afroamericà. “No són manifestants. Són anarquistes, agitadors, busca-raons, saquejadors”, va sentenciar Trump, hores després d’una marxa a Washington a la qual van assistir milers de persones malgrat la Covid per commemorar l’aniversari del cèlebre discurs I have a dream del reverend Martin Luther King.

D’altra banda, el mandatari nord-americà va carregar contra el seu rival a les eleccions del 3 de novembre, el demòcrata Joe Biden, que va titllar de “titella de l’esquerra radical que ni tan sols sap si és viu”. “Crec que tinc l’honor de presentar-me contra el pitjor candidat del Partit Demòcrata”, va apuntar Trump. En vista d’aquest escenari de polarització, el cap d’Estat Major dels Estats Units, el general Mark Milley, va assegurar que els militars no intervindran davant d’un possible conflicte després de les eleccions del novembre.

“En cas d’una disputa, per llei, els tribunals i el Congrés estan obligats a resoldre-la, no les forces armades”, va dir.

tracking